Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječné kroupy

cathleen cathleen
Ječné kroupy

Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E, mají vysoký obsah minerálů. Přispívají k lepší kvalitě pokožky, snižují cholesterol a hladinu cukru v krvi. Neobsahují téměř žádný lepek. Kroupy se dají koupit velké, střední, malé, perličky, krupky - lámanka (tzv. trhané krupky).

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Melta

Melta je náhražka kávy, kávovinová směs z kořene čekanky, zrnek ječmene, žita a cukrové řepy. V… Číst dál

Meruňka obecná

Meruňka je strom z rozsáhlého rodu slivoní. Pochází z Číny. Plody jsou peckovice s oranžovým… Číst dál

Meruňka obecná

Metyja, netyja

Metyja, netyja je krajový název pro jídlo z vařených brambor, někde se názvy mírně liší. Ale vždy… Číst dál

Metyja, netyja

Millardova reakce

Millardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, která při pečení probíhá na povrchu pečiva.… Číst dál

Minestrone

Minestrone pochází z Itálie,  jedná se o hustou zeleninovou polévu, která obsahuje cibuli, rajčata,… Číst dál

Minestrone

Miso pasta

V japonské kuchyni se miso pasta používá jako dochucovadlo. Vyrábí se ze sójových bobů, které se… Číst dál

Miso pasta

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli