Recepty a tipy na jídla do 50 korun za porci
Jak vařit dobře a levně? Chce to jen trochu kreativity a tu správnou inspiraci! I s pouhými 50 korunami na porci se totiž dá vykouzlit vynikající jídlo. Československou klasikou bývala takzvaná chlaupářská omeleta, která sice není nejzdravější, ale zasytí a potěší každého, kdo ji pamatuje v době největší popularity. Velmi výživné jsou naopak nejrůznější kaše, třeba ovesná nebo jáhlová. Takovou dobrotu stačí osladit medem, nakrájet do ní jablko, přidat špetku skořice - a skvělá, levná a zdravá snídaně je na stole!
Chcete-li se při vaření vejít do 50 korun, inspirujte se staročeskou kuchyní; naši předkové totiž museli vyjít s málem. Třeba tradiční lokše nebo nudle s mákem chutnají skvěle a jejich výroba nestojí skoro nic, a to jak po stránce finanční, tak z hlediska námahy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 1 hodinou
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Voňavá povidla z muchovníku: Jak na netradiční ovocnou pomazánku podle receptu bylinkářky
Grilování levou zadní: Které ryby se dají grilovat a na co si dát pozor
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích