Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená
Suroviny
Porce: 4
Nutriční hodnoty
Energie | 21 184 kJ / 5 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,13 g |
Tuky | 483,63 g |
Vláknina | 18,73 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 462 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 31,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept pochází ze stránek časopisu Instinkt, kde je uvedený pod německým názvem Tafelspitz, já jsem zaměnila tymián za rozmarýn a nešpikovala zelenou, protože se mi nechtělo...:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2011 17:43
Recept perfektní a hotový pokrm zcela jistě vynikající
29. 1. 2011 17:40
29. 1. 2011 16:43
29. 1. 2011 16:42
29. 1. 2011 16:37
29. 1. 2011 16:36
Prosím, dala si na to naozaj pol litra olivového oleja?
29. 1. 2011 16:34
29. 1. 2011 16:31
Dělala jsem tohle pomalé pečení s hovězím poprvé (dřív jen kachnu a králíka), takže jsem si hezky vstala v půl osmé a pak čtyři hodiny trnula, jestli jsem nezkazila maso... No, nezkazila, bylo to vynikající a měkounké, ale u něčeho takového já raději dodržuju daný technologický postup...
29. 1. 2011 16:28
Eli, ohledně mého dotazu se sama sobě směju (tafel=tabule).Občas rychleji píšu než zapojím mozek.
29. 1. 2011 16:25
Eli,tak mě napadlo s tím pomalým pečením..co to orestovat a táhnout v PH a pak dodělat barvu v trouběnebo to už by bylo jiné..co myslíš
29. 1. 2011 16:20
29. 1. 2011 15:50
29. 1. 2011 15:41
elizo, krásná úprava...
29. 1. 2011 15:36
29. 1. 2011 15:26
Jo, díky za připomenutí, nenapsala jsem původ receptu (Tafelspitz).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Císař František Josef I. svačil párky s hořčicí, v poledne si dopřával šampaňské a miloval císařský trhanec
Císař František Josef I. miloval obyčejný chléb a kyselé mléko, neodolal vařenému hovězímu masu „tafelspitz“
Další recepty
Tématické fráze: kvetova spicka květová špice hovězí květová špička recepty hovězí květová špička recept květová špička recept táfl špic vepřová květová špička hovězí květová špička květová špička recepty vepřová špička hovězí špička tafelspitz recept veprova květová špicka recept táflšpic hovězí pečeně na rozmarýnu pomalu pečené hovězí květová špice recept tafl spitz hovězí špička recept květová špic
Suroviny: tabulová špička, olej olivový, česnek, mrkev, celer, cibule šalotka, rozmarýn, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř, sůl
Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO4N
17 názorů