Pampeliškový med
Venku hřeje sluníčko a louky i zahrady svítí žlutými květy pampelišek. Také jste je chodili sbírat s babičkou a potom z nich vyráběli med? Samozřejmě to není med v pravém slova smyslu, spíše by se měl nazývat sirupem. Nicméně je levný a velice dobrý, doma ho zvládne připravit opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 470 kJ / 8 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2012 17:21
Toprecepty.czahoj právě vařím med z pampelišek,už několikrát jsem ho dělala a je super prostě nám chutná víc jak od včeličektak to všichni zkuste dobrou chutˇ
1. 5. 2012 15:30
Děkuji za rady, pampelišky již mám umyté a převařené a jdu je dát ařit na medík... díky všem...
1. 5. 2012 11:18
mnam mnam to dela stanislav mi jíme včeli mnamn mnan
1. 5. 2012 11:16
mnam
1. 5. 2012 11:13
:-
1. 5. 2012 10:27
dobry den zrovna jsem postavila vařit pampelišky doufam že se mi to podaří ,dam vam potom vědět
1. 5. 2012 08:37
Marek:No, naši to dělávali tak, že pampelišky namočili přes noc, že broučci vyplavou. Pak to slili, proprali a teprve potom pokračovali podle receptu úplně stejně. Já to letos zkoušela, a ona plavou i pampelišky.. Tak možná to bylo jen pro ten pocit, že to propláchli pořádně.. Ale jinak býval vždycky výborný, a hustý jak se kdy zadařilo.
30. 4. 2012 12:38
Marek:dát do síta a jemňounkou sprchou prosprchovat, ne moc prudce, abys hlavičky "neoddělal", jde to rychle fááákt, nebo i jen do dřezu a pokud máš nastavitelný kohoutek se sprchou, tak tím , pokud nemáš, tak tenký proud vody a hlavičky prohazovat, míchat - to už tušíš, jak to myslím ne?
30. 4. 2012 12:35
Zdravím, chtěl jsem vyzkošet Váš recept,ale vybírání broučků mě natolik štvalo že jsem se na to vykašlal, proto prosím o radu jak vybírat broučky z hlaviček tak aby to netrvalo celý den děkuji za odpověd...
30. 4. 2012 10:08
A můžu citron úplně nahradit pomerančem?
29. 4. 2012 10:46
ivča : on je opravdu tekutý, nikdy nebude hustý jako pravý včelí med, jako sirup je snad dobrý, ne, pravý med z něj nikdy nebude (včelky jsou na to šikulky a my holky vařící, zatím na to nemáme)
29. 4. 2012 09:05
mam taky ten problem,podovaření moc řídky spiš jak sirup mužu ještě vylít do hrnce a znova vařit?
28. 4. 2012 19:27
Mertula: To se musí vařit tak dlouho, až to zhoustne(přiměřeně)
27. 4. 2012 13:51
já ho jednou uvařila tak že sem ho lila do formiček a děti to lízali jak lízátko jak to bylo tuhé )
26. 4. 2012 08:28
Já už jsem ho právě loni vařila a byl pěkně hustej a letos se mi nějak nepovedl,myslíte že není mořné ho znova vylít a ještě povařit??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 7 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 10 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Pampeliškový med podle snadného receptu. Krásně voní a využít se dá i k přípravě osvěžující limonády
Další recepty
Tématické fráze: med z pampelišek vyroba pampeliskoveho medu med z pampelišek recept recept na med z pampelišek med s pampelišek recept med z pampelisek výroba medu z pampelisek jak dlouho vařit pampeliškový med pampeliškový sirup jak udělat med z pampelišek jak se dela pampeliskovy med jak vyrobit med z pampelisek jak se dela med z pampelisek recept na med panpeliškový med pameliškový med recept na med s pampelišek recepty na med pampeliskovýmed pampeliskový sirup recept
Suroviny: květy pampelišek, voda, citron bio, cukr krystal
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZw
113 názorů