Zmrzlina z moruší
Suroviny
Porce: asi 800 g zmrzliny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 532 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 4,40 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích....(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).
Jedlé a léčivé plody moruše (článek): http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...
Zapomenuté ovoce (článek): http://www.lidovky.cz/zapomenute-ovoce-chutne-a-zd...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2016 09:37
2. 8. 2016 20:30
30. 6. 2016 18:55
30. 6. 2016 18:48
26. 6. 2012 10:47
26. 6. 2012 10:04
Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky
25. 6. 2012 22:39
25. 6. 2012 20:02
Máš to krásně naaranžované+
25. 6. 2012 18:05
25. 6. 2012 15:10
25. 6. 2012 14:28
25. 6. 2012 12:40
Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.
25. 6. 2012 12:38
25. 6. 2012 12:36
25. 6. 2012 12:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zpracujte úrodu cuket tak, že je zavaříte jako kyselé okurky
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: moruše černá zpracování moruše černá recepty zpracování moruší marmeláda z moruše moruše zpracování jak zpracovat moruše marmeláda z moruší džem z moruše zpracování moruše moruše bílá recepty moruše marmeláda moruše dzem jak chutná moruše co udelat z moruse moruše černá dzem z morusi moruše černá keř jak zpracovat moruši co udelat z moruší moruše černá recept
Suroviny: moruše, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr, šťáva citronová
Zmrzlina z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o89Y
21 názorů