Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2009 07:57
...včera jsem pekla a první dva plechy nic-moc měkého, ale!...třetí plech jsem vytáhla opravdu po osmi minutách, kdy bych byla přísahala, že perníčky nemůžou být ještě upečeny - byly ještě měké, světlé - a "vono jo"...a měké zůstaly...dík za recept, budu péct určitě ještě jednou, protože hoši dělají nájezdy na krabici
30. 11. 2009 07:18
Tak jsem včera vyzkoušela vaše peníčky. Jsou výborné, ale nějakým nedopatřením mi ztvrdly. Nevadí, oni do vánoc zase změknou.
29. 11. 2009 09:37
přesně tento recept jsem letos vyzkoušela také,perníčky jsou křupavé ale měkké,takže jiný recept dělat už nebudu,posílám bodíka
24. 11. 2009 14:03
Perníčky bych letos chtěla poprvé vyzkoušet. Jak dlouho dopředu se musí dělat a jak dlouho vydrží měkké (pokud se tedy dříve nesní ?
13. 11. 2009 15:19
Taky použíwám tento recem wšem doporučuju
7. 11. 2009 20:41
Dnes jsme s dětmi recept vyzkoušeli,opravdu supr... Děkujeme
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 18 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Celerovo-čočková polévka s čubricou
Petra Dvor. uvařila před 8 minutami
Focaccia s čerstvými rajčaty
danila uvařila před 11 minutami
Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta
Radka81 uvařila před 13 minutami
Banánová buchta - hrnková
Cathy_1 uvařila před 33 minutami
Hráškový krém se smetanou
Vacek Milan uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý domácí chleba
encor uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Petaja uvařila před 3 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 11 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů