Pravé francouzske croissanty
Abyste si vychutnali křupavé croissanty, nemusíte jezdit do Francie, můžete si je připravit v pohodlí domova. Jejich příprava je sice náročnější, ale dle velice podrobného návodu to zajisté zvládnete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 075 kJ / 4 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,88 g |
Tuky | 306,64 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,34 g |
Sacharidy | 425,43 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2015 12:04
@ magdalenka
dakujem za zodpovedanie otazky
dakujem za zodpovedanie otazky
3. 2. 2015 09:36
isma: z receptu je to dosť jasné - v peč. papieri pobuchovaním válečkem a vaľkaním vytvoriť štvorec o rozmeroch 15x15 cm a hrúbke 4 mm.
2. 2. 2015 23:23
Jestli se ještě někdy sem kouknete,chtěla bych se zeptat,jak dokážu z 300g másla,vyválet čtverec 15x15 4mm silný?Děkuji.
21. 2. 2014 22:41
Vypadají úúúžasně, vyzkouším...Jen malinko poopravím v komentáři: Droždí versus sůl...sůl droždí v žádném případě nezabije..!!!!!
Naopak, existují recepty na chleba, pizzu, kde do mísy dáte droždí...POSOLÍTE ho...za cca 5minut se droždí rozpustí na tekutinu (chemická reakce: droždí x sůl)...pak se to zaleje teplou vodou a přidá se mouka...kyne to v LEDNICI...žádné teplo, naopak chlad...a normálně to VYKYNE....
Naopak, existují recepty na chleba, pizzu, kde do mísy dáte droždí...POSOLÍTE ho...za cca 5minut se droždí rozpustí na tekutinu (chemická reakce: droždí x sůl)...pak se to zaleje teplou vodou a přidá se mouka...kyne to v LEDNICI...žádné teplo, naopak chlad...a normálně to VYKYNE....
21. 2. 2014 10:42
croissanty miluju- receptík si uložím, ale neručím za to jestli dostanu odvahu se do nich pustit čásu mám relativně dost / jsem v důchodu/ ale trpělivosti se jaksi nedostává.Každopádně bodík za krásný popis práce na tyhle Tvoje krásné croissanty , máš to pěkně nafocené a s popisem práce jsi si dala práci- klobouk dolů
21. 2. 2014 02:01
13. 2. 2014 13:23
Téda, vypadají opravdu jako z pekárny! Ale upřímně, vyžaduje to opravdu hodně času a práce. Na takové pečení čas nemám, škoda...
10. 2. 2014 20:19
Anna Kocikova: rado sa stalo
10. 2. 2014 19:50
Silvuš,ty jsou jako z pekárny
No a ten fotopostup,tak ten je špičkovýDěkuji Ti za něj
No a ten fotopostup,tak ten je špičkovýDěkuji Ti za něj
8. 2. 2014 21:39
maiva: dekuji :)
8. 2. 2014 21:36
Hodně lákavé, moc se Ti povedlo+
8. 2. 2014 19:28
Ty jsou nádherné já je tááák miluji, určitě je vyzkouším
8. 2. 2014 19:24
Krása
8. 2. 2014 12:22
zkusím
8. 2. 2014 11:08
Paráda!!+12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 3 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 4 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 6 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 7 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
Croissant je máslový rohlík z kynutého těsta: Jeho předností je nadýchanost a křehkost
Další recepty
Tématické fráze: croasant recept recept na domácí croasant croissant recept croissant s párkem recept francouzský croasant croasant pravé francouzské palačinky recept recept na croissanty slaný croasant pravý croissant pravé croissanty croissant s párkem recept na croissant craosant recept croissanty recept jak vytvarovat croissanty francouzsky croasan croissan recept pravy francouzsky croasant croasant francouzsky
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, voda, máslo, máslo, vejce
Pravé francouzske croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YxDA
30 názorů