Japonská polévka miso s uzeným tofu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 094 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,62 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 27,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 22,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2024 15:58
Pacesko: Miso je tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.
25. 1. 2024 14:12
Tonja: Nemusíte nutně použít wakame. Můžete použít jakoukoliv řasu, vhodné jsou kupříkladu hnědé nebo černé řasy na sushi.
25. 1. 2024 14:08
Malá oprava- miso není název polévky, ale pasty. Dělá se fermentací rýže s jinými (různě) obilovinami a speciální snetí.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
29. 3. 2021 13:39
1) Tuto polévku občas dělám, máme ji rádi. Bohužel vnoučata nesnáší řasu wakame, takže jen občas, když nejsou doma.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.
21. 3. 2020 12:49
Myslím, že k dokonalosti Vaší polévky miso chybí ještě lžička rybí omáčky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 8 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 9 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 10 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 12 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 12 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Lívanečky jako z japonské restaurace: Podle našeho videonávodu je zvládnete i doma
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: miso tofu miso tofu polévka recept čočkova polévka s z tofu japonská zeleninová polévka tofu miso polevka růžičková kapusta s uzeným tofu japonske polevky polevka smiso s tofo miso tofu polévka čočková polévka s uzeným tofu miso s tofu miso polevka s tofu miso polévka s lososem a tofu polevka miso tofu polévka miso tofu recept polévka miso s tofu polévka miso recepty z tofu
Suroviny: vývar zeleninový, pasta miso, mrkev, celer, pórek, tofu uzené, houby shiitake
Japonská polévka miso s uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bj6X
5 názorů