Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně hodí na lasagne nebo na jakýkoliv jiný druh těstovin.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 702 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,08 g |
Tuky | 21,87 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 33,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hotové ragú jsem zkusila zavařit do sklenic jako polotovar. Vařila jsem hodinu při 100 °C a druhý den opět hodinu při stejné teplotě. Z tohoto množství jsou 3 sklenice o obsahu 0,3 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2022 09:21
28. 8. 2022 09:10
19. 5. 2022 18:44
17. 10. 2016 15:30
17. 10. 2016 14:07
21. 4. 2016 13:20
21. 4. 2016 13:17
10. 4. 2016 10:08
10. 4. 2016 07:32
Děkuji za milé komentáře
9. 4. 2016 22:31
9. 4. 2016 18:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 3 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 4 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 6 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 7 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
Jak uvařit boloňskou omáčku. Podáváme ji s těstovinami a na talíři sypeme parmezánem
Z mletého masa můžete vytvořit spoustu výborných a poměrně rychlých jídel
Další recepty
Tématické fráze: ragů bolognese boloňské ragu boloňská omáčka podle itala ragú boloněse špagety bolognese vino odparit ragú na špagety ragu omacka bolognese recept špagety ala bolognese špagety boloneze spagety alla bolognese špagety ala bolonesa ragu na špagety recept špagety s bolonskou om omačka boloneze bolonese omáčka recept omacka ragu boloněze omačka omacka bolonese boloneze
Suroviny: olej olivový, cibule, plec vepřová, mrkev, celer řapíkatý, víno červené, passata rajčatová, rajče loupané, sůl, pepř mletý, vývar masový
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NoP
11 názorů