Italské rizoto se zeleným chřestem
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto jídlo je téměř nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 298 kJ / 1 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,42 g |
Tuky | 22,25 g |
Vláknina | 29,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Typická krémovitost rizota se přídavkem sýru ještě zvýší a správné rizoto by mělo mít lehce polévkovou konzistenci. Je zapotřebí ho podávat a konzumovat hned, při delším stání příliš zhoustne a zklihovatí (Pak se z něj dělají různé placky.). Kromě druhu Arborio můžete využít i další prémiové rizotové rýže, tedy Carnaroli a Vialone nano.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty zelený chřest recept chřestové rizoto rizoto s chřestem italské rizoto italské chřestové rizoto recepty ze zeleného chřestu chrestove italské rizoto recept rizoto ze zeleného zeleného chřestu recepty s chřestem rizoto z zeleného chřestu zelené rizoto italské chrestove risotto zelený chřest recepty italske risotto s chřestem recepty se zeleného chrestu recepty na zelený chřest recept na rizoto s chrestem chřestové rizoto recepty italske risoto s chřestem
Suroviny: chřest zelený, vývar kuřecí, olej olivový, pórek, česnek, tymián čerstvý, rýže, víno bílé suché, hrášek, parmazán, sůl, pepř mletý
Italské rizoto se zeleným chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZM2E
0 názorů