Čevapčiči ze sóji dle Romana Uhrina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 023 kJ / 1 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,39 g |
Tuky | 58,57 g |
Vláknina | 58,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 216,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z časopisu.
Varenie sóje : sóju namočíme na 24 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu ( syčania ventilu ). Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.
Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.
Sója sa dá výborne mraziť, uvarím jej vždy viac naraz a zmrazím. Potom mám k dispozícii a nemusím zakaždým variť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2021 19:35
olido: Ďakujem za vyskúšanie a pekné fotky. K sójovým klíčkom: sú veľmi výživné, rovnako ako aj iné klíčky, lenže iba v surovom stave. Preto je ich vhodné dávať do jedál nakoniec a už nevariť. V tomto prípade by som teda nechala sóju, ale inšpirovali ste ma, urobím klíčky a dám tu nejaký recept. Díky za tip.
5. 1. 2021 17:56
Tak dnes byla premiera vareni sojovych bobu (nechala jsem je nejprv trochu naklicit a pak v papinaku 30min) a uzeneho tofu. Oboji bude ode dneska stalici naseho jidelnicku. Cevapcici bylo skvele, dali jsme si s manzelem s bramborovym knedlikem a zelim a deti s bramborovou kasi, dovolila jsem si prilozit fotky
1. 1. 2021 17:06
olido: Myslím sóju, teda strukovinu, bôby, nie sójový texturát. Ten nepoužívam vôbec. Zásadne používam sóju. Uvarím jej naraz viac a zamrazím, takže mám ju k dispozícii na ďalšie varenie. Pridala som do poznámky spôsob varenia sóje.
1. 1. 2021 16:28
olido: boby
1. 1. 2021 16:21
Uvarenou sojou myslite uvarene sojove boby anebo uvarene sojove maso? Dekuji
28. 12. 2020 17:49
MamlajdaD: Sóju mám rada a aby som ju nemusela stále variť, pretože ju treba dlho namáčať, tak ju naraz varím v tlakovom hrnci viac, a potom zmrazím. Tak ju mám vždy k dispozícii.
28. 12. 2020 16:40
tejaja (moderátorka): Na tento recept jsem docela zvědavá, koupila jsem si nedávno ve zdravé výživě sáček sóji, tak tento recept časem určitě vyzkouším. Časem proto, že v současné době nechodím do obchodů, a tak si nemohu koupit uzené tofu. Zatím ukládám. Zdravím!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 24 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 42 minutami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 54 minutami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Suroviny: soja, rýže, cibule, tofu uzené, semínka lněná, česnek, paprika sušená sladká, majoránka, kmín drcený, sůl, strouhanka
Čevapčiči ze sóji dle Romana Uhrina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gl4j
7 názorů