Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Dobrý čokoládový krém je důležitou součástí dortů, vánočního cukroví i dalších moučníků. Musí být dostatečně tuhý a držet tvar. Výhodou ganachové polevy je, že i po vychlazení zůstává měkká a při krájení vytvoříte krásně rovný řez.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,25 g |
Tuky | 93,25 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 159,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byl to první pokus dle receptu z youtube - vegane ganache, ale vyšel skvěle.
V původním návodu je doporučeno zamíchat 4 x po 15 min. To jsem měla krém ještě tekutý, tak jsem se na to pak vykašlala. Ráno byl ztuhlý trochu nerovnoměrně, ale šlo bez problému zase rozmíchat.
Použili jsme levnou čokoládu, kde je půlka složení cukr, takže rozhodně nebylo třeba doslazovat. Na mně byl krém dost sladký, ale ostatní byli spokojení.
Kokosové mléko je dobré spíše tučnější. Měli jsme 19 g tuků/100 ml. Složení: kokosový extrakt 85%, pitná voda, emulgátor polysorbát 60.
Asi by se dal použít i jiný poměr surovin, tak jako u běžných mléčných typů ganache. Tj. třeba řidší na polevy atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Další recepty
Suroviny: čokoláda hořká, mléko kokosové
Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQrJ
0 názorů