Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
U nás se jí s bramborovým knedlíkem a kysaným vařeným zelím. Ale jsou kolem Budějc vesnice, ( i někde v Č,B. ), kde se podává husa a kachna s vařeným bramborem ve slupce, oloupaným a překrojeným napůl a kysaným zelím. Jak komu chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2009 08:32
Jsem velmi rád a TO UPŘÍMNĚ !!! za poučení, které jsem z příspěvků získal. Ale nedá mi, abych se nezeptal těch co to napsali, zda toto pasuje i na pečení HUSY,KACHNY, NE vcelku, ale jako u nás již porcovanou. TA OTÁZKA. : Ta teplota a doba i vše kolem se mi moc líbí, ale ještě jednou !! MOHU i já péci na 140 - 150°C přikryté 3 - 3,5 hod. bez otvření trouby ? Nebudu to moc vysušovat ? PROSÍM odpovězte, kdo ví JISTĚ. Budu netrpělivě čekat. Rád bych tuto vaši metodu uplatnil.Můžete i přímo do "Moje vzkazy". Dík Václav
1. 12. 2009 00:10
Drobku, nejsi sám nevzdělanej, taky to slyším poprvé
1. 12. 2009 00:02
Drobku, puška,puštička,biskup a možná ještě nějak, tak se u nás říká té části husy,kachny atd.,kde jsou uloženy mazové žlázky.Těm se někdy říká mandle,jsou 2,po každé části dolní páteře(prakticky kostrče). Snadno je najdeš.Krůty a krocani je mají také,ale větší.
30. 11. 2009 21:29
Já zrovna husokačenu peču..to voní...
30. 11. 2009 21:23
Že já sem lezu takhle na noc, přímo ji vidíma cítím ...
30. 11. 2009 17:22
Co je to puška na huse? Jsem zkrátka nevzdělanej, já si myslel že ta zůstane lovci v rukou.
30. 11. 2009 13:16
V poslední době peču taky jako bveverka tzv. Kachnu bez práce - na 120°C tak 4 hodiny přiklopené, pak odklopím a nechám zezlátnout kůžičku na 200°C. Bez podlévání a vypeče se krásná šťávička
30. 11. 2009 11:27
U nás zásadně s bosákama a kyselým zelím
30. 11. 2009 10:49
Moc se mi líbí tvá poznámka ...Dle velikosti ptáka , jako vždy,vtipné
30. 11. 2009 10:34
Dobré ráno Václave
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Takhle po ránu dělat takové chutě. Dávám bodík - mňam.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
Nejlepší pečenou kachnu připravíme podle osvědčených receptů. Podáváme ji se zelím a s houskovým nebo bramborovým knedlíkem
Kachna, svíčková i frgál: Tyhle české speciality bodují v mezinárodním žebříčku nejoblíbenějších jídel světa
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna pečená kachna v troubě kachna pečená pečená husa v troubě pečená kačena v troubě nádivka do husy pecena husa pečená kachna s nádivkou jak upect husu pečení kachny jak upect kachnu doba pečení husy pečená kachna v troubě s nadivkou jak nejlepe upect husu pečená kachna recept husa recept doba pečení kachny pečená husa s nádivkou nadivka do kachny husa pečená
Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
25 názorů