Jednoduchá polévka s tarhoňou
Recept ještě nebyl hodnocenRozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Bulgur uvaříme podle návodu.Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev…
V misce metlou pořádně promícháme všechny suroviny.Do misky s víkem vložíme plínku nebo plátýnko a směs do ní vlijeme.Při zavírání misky povytáhneme plínku tak, aby pod…
Bramborovou kaši udělejte dle běžného postupu, jak jste zvyklí (+-4 porce), jen dejte méně mléka, kaše by měla být hodně hustá. Mleté maso osmahneme na oleji, osolíme,…
Zdravá a chutná pomazánka plná výživných bílkovin je tato vajíčková se sýrem cottage. Potřebujete jen uvařit vajíčka a poté už mícháte podle své chuti. Na čerstvém…
Malé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Na masle osmazime najemno pokrajenou cibuli, zasypeme moukou, 1 PL mlete papriky a pote zalijeme vodou (cca 0.75 l).Brambory oloupeme, pokrajime na kosticky a vhodime do…
Nejdřív jsem uvařila brokolici, asi jen tak minutku ve vroucí slané vodě a rozmačkala vidličkou ty hlavičky, měla jsem už brokolici trošku starší, takže jsem košťály…
Rybu si uvaříme, nejlépe v páře. Rajčata nařízneme do kříže, zalijeme vroucí vodou a chvilku necháme, pak oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na pánev dáme kousek…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v…
K oslavám příchodu Nového roku neodmyslitelně patří obložené mísy. Načerpejte inspiraci v našem receptu a připravte sýrovou obloženou mísu s několika druhy chuťovek,…
Máte chuť na kuřecí řízečky, ale nechce dělat stále dokola klasiku v trojobalu? Zkuste prsa nejdříve nechat odležet v pikantní marinádě a následně je zabalit do těstíčka…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus. Slaninu a šunku pokrájíme na malé kousky. Zelí necháme okapat a překrájíme. Pokrájenou slaninu vložíme do pánve a vyškvaříme…
Chřest je sezónní a oblíbenou surovinou na jaře. Můžeme ho zakomponovat do různých pokrmů. V tomto receptu jej přidáme do směsi zapečených brambor. Doplníme je…
Tortillu (spíše menší) potřeme lehce kečupem, uprostřed posypeme bohatě sýrem, pórkem, oblíbenými bylinkami a složíme do tvaru obálky. Lehce přitlačíme, aby se…
Křupavá kůže, jemné maso a uvnitř lahodná nádivka se spoustou bylinek. Snadný recept na tato kuřecí stehna plněná bylinkovou nádivkou zvládne i začátečník. Výsledek je…
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré…
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí krvavé, takže dva,…
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Brambory oloupeme a dáme na cca 8-10 minut předvařit do osolené vody. Maso zpracujeme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky.Ve velké pánvi…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20-30 minut dojít, nejlépe pod…
Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Retro vaření s Kristinou: Masopustní vdolky z trouby. Zkuste je podle staročeského receptu!
Čokoládové brownies podle Katharine Hepburnové: Vláčné a na jazyku se rozplývající!
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější