Krém ze zeleného chřestu
Recept ještě nebyl hodnocenJakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Flank steak je lahodné libové maso a lze s ním vykouzlit skvělá jídla. Tento recept na rolovaný flank steak je poněkud náročný a k přípravě použijete také techniku sous…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody. Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek…
Chřest očistíme (zelený se nemusí loupat), odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky.Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky které po 1/2 minutě vyndáme a…
Do většího hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme, vložíme špagety a uvaříme na skus podle návodu na obalu.V pánvi na malém množství oleje opečeme zlehka šunku…
Pokud si chcete naplno vychutnat jemnou a lahodnou chuť chřestu, ochutnejte tuto jednoduchou chřestovou polévku. Kromě chřestu na přípravu potřebujete už jen mléko a…
Chřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty (podle síly a kvality pazuchů). Musí…
Okrájené kousky ze spodní části chřestu rozhodně nevyhazujte. S trochou přísad vykouzlíte skvělou polévku. Dochutit ji můžete podle vlastních preferencí. Každopádně…
Okrájené kousky ze spodní části chřestu rozhodně nevyhazujte. S trochou přísad vykouzlíte skvělou polévku. Dochutit ji můžete podle vlastních preferencí. Každopádně…
Jemně opečené krůtí maso, doplněné čerstvým zeleným chřestem, tvoří ideální kombinaci pro lehký oběd nebo večeři. Tento velmi chutný pokrm je nejen snadný na přípravu,…
Osvěžte svůj jídelníček a zkuste kombinovat zajímavé chutě. Kuřecí paličky pečené a marinované javorovým sirupem a hořčicí spolu se štiplavými ředkvičkami a zeleným…
Pokud hledáte inspiraci na vynikající snídani nebo předkrm, vyzkoušejte tato zapečená vejce. Vejce pečená v plátcích šunky ochucená mozzarellou a goudou skvěle doplňuje…
V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným…
Jednoduché pokrmy mají také své kouzlo, třeba takové smetanové těstoviny s uzeným lososem a zeleným chřestem, doplněné výraznou šalvějí. Jsou snadné na přípravu a vy je…
Ze surovin na palačinky umícháme řidší, hladké těstíčko a necháme chvíli odpočinout. Na menší pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky. Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou…
Jednoduché a zajímavé jídlo, které spojuje kus masa, zeleninu a netradičně i trochu alkoholu. Křupavý zelený chřest je zabalený v závitku ze sušené šunky a kuřecího prsa…
Chřestová sezona je krátká, ale intenzivní, kdy připadá na přechod jara a léta. Využijte toho a připravte tento báječný pokrm z plněných palačinek, bešamelu a chřestu.…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem. Chřest jídlu dodá svěžest a krásný…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12