Bramborové noky s dýní hokaido
Recept ještě nebyl hodnocenDýně hokaido se stala nejoblíbenější a nejprodávanější variantou dýně u nás. Má poměrně malé množství kalorií, zato velké množství cenných látek pro naše tělo. Zajisté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně hokaido se stala nejoblíbenější a nejprodávanější variantou dýně u nás. Má poměrně malé množství kalorií, zato velké množství cenných látek pro naše tělo. Zajisté…
Na másle pomalu osmažíme sušené NEnamočené houby s kmínem a česnekem. Když jsou měkké a rozvoní se, přidáme nahrubo strouhanou zeleninu, cibulku, (můžeme přidat ještě…
Smícháme všechny suroviny na kuličky, pořádně prohněteme a necháme cca půl hodiny odležet. Po odležení tvoříme mokrýma rukama kuličky, přibližně stejné velikosti…
Mleté maso důkladně promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Pak mokrýma rukama tvarujeme kuličky a usmažíme jen krátce, aby se zatáhly. Brambory uvaříme a…
Všechny přísady smícháme a necháme 10 min. odležet.Těsto by mělo hustší, mléka dejte méně a podle potřeby dolévejte. Tvoříme kuličky asi jako pingpongový míček a dáme je…
Do misky nalejeme rajčatovou passatu, přimícháme semínka a necháme v lednici přes noc nabobtnat. Můžeme použít i rajčatovou šťávu, tomu se ale přizpůsobí množství chia…
Tento pokrm spojuje křehkost a aromatickou chuť smažené polenty s pikantními tóny karamelizované cibulky. Doplněno lehkým zelným salátem s česnekem, který dodá vašemu…
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je…
Do vyšší rovné nádoby dáme cibuli a 50 ml oleje. Tyčovým mixérem pořádně rozmixujeme. Poté přidáme vejce, zbytek oleje a všechny zbývající přísady.Tyčový mixer dáme na…
Vše smícháme ve směs, dle potřeby ještě přisolíme, ale drůbeží polotovar je už předem slaný, tak pozor! Přendáme do formy nebo utvoříme šišku a pečeme v troubě na 180°C…
Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca…
Máte chuť zpestřit si jídelníček netradičním receptem? S touto pikantní směsí z kuřecího masa, zeleniny a omáček, typických pro asijskou kuchyni ucítíte vůni exotiky i…
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v…
Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli,…
Chcete připravit oběd, který bude nejen chutný, ale i krásný na pohled? Upečte kuřecí maso plněné krásně barevnou mozaikou plnou chutí. Kukuřice, hrášek, petrželka i…
Oloupané brambory, česnek, očištěný celer i mrkev najemno nastrouháme. Směs zeleniny okořeníme, přidáme vejce a smaženou cibuli.Trošku zahustíme moukou a strouhánkou a…
Oloupané brambory uvaříme s kmínem do měkka. Solíme trochu méně než obvykle, treska je slaná. Uvařené brambory scedíme, ale na dně necháme trošku vody.Přidáme horké…
Slaninu naskládáme vedle sebe na papírovou utěrku na talíř vhodný do MVT, zakryjeme druhou utěrkou (aby neprskala kolem), zapneme na 800 W na 3,5 minuty. Nebo opražíme…
Zapékací misku vyložte plátky slaniny a a zasypte strouhanými sýry promíchanými s kořením. Koření můžete zvolit podle své chutí, já dala chilli a česnek, určitě je dobré…
Maso nakrájíme na kousky. Připravíme marinádu a vše společně smícháme, kromě kapie. Uložíme do lednice, pokud marinujeme přes noc. Na dvě hodiny nebo kratší dobu necháme…
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si…
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Maléry v kuchyni: Rady, jak zachránit zkažené polévky a triky, jak je vylepšit
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici