Minutková krůtí játra
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou bohaté na vitaminy a železo. Připravte je podle tohoto receptu s trochou špeku a sójovou omáčkou a nebudete litovat. Jídlo chutná výborně a navíc je hotové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 473 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,10 g |
– nasycené | 1,06 g |
– nenasycené | 1,06 g |
–– mononenasycené | 0,53 g |
–– polynenasycené | 0,53 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,57 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Játra jsou bohaté na vitaminy a železo. Připravte je podle tohoto receptu s trochou špeku a sójovou omáčkou a nebudete litovat. Jídlo chutná výborně a navíc je hotové…
Připravit poctivou domácí paštiku není vůbec náročné, a přesto se toho mnoho hospodyněk obává. Klasiku představuje paštika játrová, my jsme zvolili krůtí. Díky smetaně…
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky. Játra osmažíme na trošce oleje z obou stran asi 4 minuty. Vytáhneme je a uchováváme v teple. Na pánev přidáme nakrájenou…
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Nejdříve dáme vařit vodu na rýži a potom dáme vařit rýži, cca na 18 minut. Mezitím připravíme játra.Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a vložíme na rozpálený olej. …
Játra očistíme od blanek a obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a pomalu smažíme. Solíme hned po usmažení na strouhanku. Příloha-brambory, opečené brambory, hranolky,…
Nachystáme 3 misky. Do každé nakrájíme na větší kusy játra, kuřecí prsa, vepřovou plec. Do všech misek nakapeme olivový olej, do plece a kuřecího masa dáme po 3…
Na pánvi v oleji osmahneme na kousky nakrájená játra, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a žampiony rovněž nakrájené na plátky, posypeme grilovacím kořením a mletou…
Očištěná játra a maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nadrobno, papriku na proužky a špek na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli.Když cibule zezlátne,…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a…
Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci…
Játra opláchneme,očistíme a ve spoji překrojíme. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také…
Na plátky slaniny položíme očištěná játra, posypeme libovolným kořením, přidáme měsíček cibule, zabalíme a mírně posolíme.Vložíme na rozpálený tuk a zprudka opečeme ze…
Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra restujeme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky, šalotku na drobno, česnek prolisujeme a kapii nakrájíme na proužky, či kostičky.Na pánvi s máslem si…
Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř. Na…
Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky.Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet…
Játra zbavíme šlach a sádla, nakrájíme na širší plátky či nudle. Cibuli nakrájenou na půlkolečka vložíme na rozehřátý omastek a mícháme, aby se rovnoměrně opékala. Po…
Drůbeží játra jsou velmi rychlé připravená. S výraznou omáčkou a vhodnou přílohou jsou tipem na bleskovou večeři nebo lehčí oběd. Chlebem zahuštěná omáčka je velmi…
Všechny suroviny na sekanou pořádně smícháme.Na rozprostřenou bránici uhladíme maso a pomažeme hořčicí.Játra rozřízneme po délce na půl a obalíme v grilovacím koření…
Maso i játra omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapie na nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme masíčko, posypeme pepřem a tymiánem, přidáme…
Játra si omyjeme, očistíme a osušíme. Strouhaný sýr smícháme se strouhankou. Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričku, chilli omáčku a vše…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jedlíkova cesta kolem světa: Víte, jak se správně pije ruská vodka?
Odpalované těsto podle Josefa Maršálka: Vodu a olej vyměňte za mléko s máslem. Chuť bude nesrovnatelně lepší, radí cukrář
Mexická placka quesadilla původně sloužila jako miska. Dnes z ní připravíte jednoduchou večeři. Zkuste to podle receptu z Prostřena!