Můj domácí boršč
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané…
Klobásu narežeme na tenké plátky, pridáme fazuľu a na malé kúsky narezanú papriku. Primiešame narezanú cibuľku.Ocot ochutíme soľou, čiernym korením a cukrom, zašľaháme…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, klobásu, přidáme zelí, lehce osmahneme, vlijeme vývar nebo vodu. Do vajíčka na čaj dáme bobkové listy, pepř a nové koření, vložíme do…
Formu, třeba na jelení hřbet, vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Kuřecí prsa podélně nařízneme, abychom získali větší plochu, lehce kuřecí prsa…
Samozřejmostí je uvařit těstoviny. Klobásku podélně přepůlíme a krájíme na velice tenká půlkolečka. V hrnci/rendlíku rozpálíme několik větších kapek oleje a dáme osmažit…
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Bylinky / libeček, petrželka, rozmarýn a majoránka / nasekáme a smícháme se solí a pepřem. Maso smícháme s vejcem, přidáme směs z bylinek. Nakonec maso zahustíme…
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kapustu nakrájíme na proužky.Krajíce chleba nakrájíme na menší kostky a klobásu na tenká kolečka.Do…
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Čabajskou klobásu, kapii, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme a čedar nastrouháme na jemno.Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do slané vody. Až je al…
Nakrájíme klobásku na kolečka a osmažíme 5 minut na pánvičce s trochou oleje. Odložíme ji do misky bokem.Nakrájíme cibuli na tenké pásky, oškrábané brambory na střední…
Na oleji orestujeme dotmava nakrájanú cibuľu.Pridáme na polkolieska narezanú klobásu a restujeme, kým klobása nepustí tuk.Potom pridáme mletú papriku, nové korenie a…
Sýry s bílou plísní jsou vděčnou surovinou při přípravě lahodné večeře. S vhodnou přílohou mohou být i hlavním chodem. Tento recept je však přípravou v mikrovnce…
Kuřecí prsa umyjeme, každé nařízneme a paličkou jemně rozklepeme na plát.Z kapií odstraníme semínka, červené necháme v celku a oranžovou se žlutou nakrájíme na kousky…
Kysané zelí zalijeme pikantním nálevem s chilli papričkami. Zelí dále dochutíme cibulí, kapií a klobásami. Zelí si můžeme dát hned, lepší je ale týden počkat, až se…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Suchý únor končí. A co dál? Zkuste triky, jak se naučit pít zodpovědně a bez výčitek
Oživte Vánoce vůní mandlí z marcipánu. Vyrobíte jej snadno doma a ještě ušetříte
Laskonky s citronovým krémem podle Josefa Maršálka: Díky speciálně připravovanému pudinku jsou vláčné a božsky chutnají