Nepečená kokosová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi oblíbená retro dobrota našich babiček, to je kokosová roláda. Recept je velmi jednoduchý a přípravu zvládne i začátečník. Příjemným bonusem je fakt, že tuto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi oblíbená retro dobrota našich babiček, to je kokosová roláda. Recept je velmi jednoduchý a přípravu zvládne i začátečník. Příjemným bonusem je fakt, že tuto…
Zdravé a přesto výborné, takové jsou domácí sušenky z ovesných vloček. Přípravu zvládnete hravě s dětskými pomocníčky. Potěší, když máte chuť na něco sladkého, navíc…
Jednoduché cukroví, na kterém si vytváříme závislost na celý život, nejčastěji už v útlém dětství. Podle našeho receptu budou kokosky šťavnaté, měkké, prostě skvělé.…
Vejce smícháme s cukrem, přilejeme olej. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme k vejcím s cukrem a olejem....nakonec přilejeme mléko a promícháme. (v…
Předehřejeme troubu na 180°C.Oddělíme bílky od žloutků, vyšleháme z nich sníh a postupně přidáme cukr. Žloutky pomalu přimícháme do směsi spolu s moukou, kakaem a…
Pokud existuje cukroví, které miluje snad každá návštěva, jsou to právě úžasně voňavé kokosky. Přitom stačí pouze tři suroviny, žádné složitosti. U tohoto receptu se ani…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky. Vše vlijeme do předem vymazaného a pol.moukou vysypaného plechu- (do vyššího). Dáme…
Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme…
Pokud máte nedělní návštěvu za dveřmi, vyzkoušejte pro ni upéct tento kakaový moučník, který bude do hodiny na stole. Je krásně vláčný, velice jednoduchý na přípravu a…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme. Potom namáčkáme do silikonové koláčové formy.Na krém smícháme zase všechny suroviny dohromady, rozetřeme na…
Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a poté 2/3 těsta, bez kakaa nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo dortovou formu, nebo na plech. Až nakonec do …
Umíte si představit, že upečete úžasný koláč téměř bez práce a dokonce nepotřebujete ani těsto? Přesně takový je totiž sypaný koláč podle našeho receptu. Naplnili jsme…
Biele pecivo nakrajame na kolieska, alebo na kocky. Do mlieka zaslaham 3 zltka a 1 balicek vanilkoveho cukru. Jablka osupeme, ocistime od jadrinca a nakrajame na male…
Čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme šlehačku, mléko, olej a vejce. Rozšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, nastrouhanou…
Troubu předehřejte na 170 ˚C. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem. V misce smíchejte sypké suroviny na těsto. Přidejte žloutek a pokrájené máslo. Máslo v moučné…
Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pramínkem zašleháme smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme plátky mandlí a obě mouky smíchané s práškem do pečiva…
Nejprve připravíme krém. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme 200 ml mléka a přivedeme k varu. Poté přilijeme zbylých 200 ml mléka,…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…
Parný letní den vám jistě zpříjemní tato vynikající smetanová zmrzlina s příchutí kokosu. Její příprava je velmi snadná. Zmrzlina je výborná jak samotná, tak jako…
Troubu předehřejeme na 175°C.Cukr, máslo a vejce ušleháme do pěny. Přidáme jogurt, mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí a vše promícháme dohromady.Těsto…
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky do mísy a utřete ho s cukrem. Přidejte žloutky a pak mouku, kakao a kokos. Vypracujeme těsto a pak z něj lžičkou vykrajujeme…
Vše smícháme, vlijeme na vysypaný plech a posypeme kokosem. Místo sypání kokosem můzeme dát po upečení jakoukoliv čokoládovou polevu, která se případně dá také posypat…
Bílkové pusinky jsou báječným způsobem, jak zpracovat zbylé bílky. Křehké a nadýchané pusinky jsou výtečné cukroví, které lze použít nejen samostatně, ale i jako ozdobu…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky
Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník
Jarní jedlé houby: Mykolog Petr Souček doporučuje těchto 10 druhů a radí, na co si při sběru hub dát pozor