Čokořezy pro začátečníky
Recept ještě nebyl hodnocenMůže být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Návštěva je skoro za dveřmi a vy potřebujete vyčarovat moučník? Rychlá buchta z kefíru a kakaa vás zachrání. Kouzlo kefírovky spočívá v hrníčkovém receptu - žádné…
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce spolu s cukrem řádně ušlehejte (nejméně 15 min, opravdu to nejde ošidit!) Do směsi přidejte mandle, mouku a…
V míse vyšleháme med společně s vejci do pěny. Poté postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, pudinkový prášek a mandle. Vše řádně vymícháme na jemné…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Bílky ušlehejte dotuha a pak zašlehejte cukr, až získáte lesklou pěnovou hmotu. Moučkový cukr rozmixujte s mletými mandlemi na jemný prášek, dvakrát prosejte a pak…
sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: …
Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme vejce, máslo, podmáslí, amaretto a řádně promícháme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme půl těsta. Do druhé půlky…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte…
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady (mouka,cukr,kypřící prášek, ořechy, mandle). Dále přidáme i zbytek ingrediencí.Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na…
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je Vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a odolejte pokušení přidat do ní vajíčko). Drobenku rozválejte…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Mouku, sušené droždí, cukr, sůl, máslo, vejce a mléko zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě vykynout 45-60 minut. Až bude těsto vykynuté, začneme z něj tvarovat…
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli, promícháme a uděláme uprostřed důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice a zalijeme je trochou teplého mléka (mléko dáme…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
V naší tradiční kuchyni se s kynutým těstem pracuje velmi často. Připravíte z něj buchty, koláče, záviny, bábovky nebo jiné drobné pečivo. V tomto receptu tak najdete…
V míse utřeme žloutky, vejce, med, cukr a máslo do pěny, přidáme strouhanou kůru, vsypeme mleté mandle a nakonec mouku s práškem do pečiva a vymícháme dohladka.Dortovou…
Nadýchaná buchta, která je vhodná i pro ty, co nemohou lepek. Bezlepkový moučník plný tvarohu, kokosu a mandlí je díky sněhu z bílků jemný jako obláček. Citronová kůra…
Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (mylím, že by šel i tvaroh) a ušleháme do hladka. Poté přidáme mouku s prdopečem a mleté mandle, a umícháme tužší…
Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (mylím, že by šel i tvaroh) a ušleháme do hladka. Poté přidáme mouku s prdopečem a mleté mandle, a umícháme tužší…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12