Babiččin perník
Recept ještě nebyl hodnocenVíkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník ke snídani nebo sladkou tečku po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný, díky rybízové marmeládě, a voňavý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 008 kJ / 719 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 65,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 50,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 45,00 g |
––– omega 3 | 7,50 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Víkendy u babičky vždy slibují vynikající moučník ke snídani nebo sladkou tečku po obědě. Babiččin litý perník je neuvěřitelně vláčný, díky rybízové marmeládě, a voňavý…
Perníková buchta patří mezi velmi oblíbené moučníky na plech, a tak není divu, že můžete narazit na desítky receptů. S marmeládou, povidly, cuketou či jablky, tolik…
Ať už dětem na svačinu nebo hostům ke kávě při nedělním odpoledni, jsou tyto mrkvové muffiny skvělou volbou. Vláčné těsto vonící po skořici uvnitř s křupavými kousky…
Notoricky známé řezy s ananasovým kompotem netřeba představovat. Ořechy celý moučník nádherně provoní, ananas mu dodá vláčnost. Po natření tvarohovým krémem je nejlepší…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Mrkvové dezerty se těší velké oblibě zejména v Americe, kde je velmi populární mrkvový dort. Toto je vlastně taková zmenšená verze ve formě cupcakes. Díky mrkvi a…
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, olej, vejce rozkvedlané v mléce a ořechy. Promícháme a lžící klademe do 1/4 formiček na muffinky. Doprostřed každého…
Z přísad vypracujeme těsto, vylejeme na plech, posypeme sekanými ořechami a upečeme. Ještě teplé těsto potřeme nutellou. Z mléka, žloutků, cukru, vanilk. pudinku a mouky…
Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Pak mléko a nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vyšší plech s…
Všetky suroviny varechou premiešame.Košíčky na muffiny naplníme do ¾ a uložíme na plech.Dáme do rúry a pečieme na 180°C.
Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít kvásek.Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme tužší těsto…
Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citrónovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Těsto na…
Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky, dále citrónovou kůru a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a mouku s práškem do pečiva…
Med zmiešame s maslom, pridáme orechy, kto chce aj pár kvapiek citrónu.
Ingredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…
Do šlehací misky dáme marmeládu, celá vejce, oba cukry, kakao a rozpuštěnou heru. Všechno dohromady šleháme 5 minut. Pak vařečkou vmícháme mléko, mouku smíchanou s…
Heru vyšľaháme so žĺtkami a cukrom do peny.Pridáme tvaroh, hrozienka, orechy a múku s práškom do pečiva. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.Cesto dáme…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky utřeme s cukrem, kakaem a olejem, postupně po částech přidáme vodu.Po ušlehání vmícháme nakrájené hrušky…
Náplň : černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a…
Jablka nastrouháme na plátky, smícháme s ostatními surovinami a necháme aspoň 20 minut odležet, aby chia semínka a ovesné vločky nasákly tekutinu. Necháme předehřát…
Nejprve opatrně promícháme mouky s kakaem, cukrem a solí. Poté přidáme olej, cuketu a vanilkový extrakt a ručním šlehačem prošleháme. Je-li těsto příliš tuhé (záleží na…
Instantní kávu rozpustíme ve 150 ml vody a necháme trochu zchladnout. Mezitím si do misky odvážíme vločky, oříšky a semínka. Rovnoměrně zasypeme cukrem, kakaem a skořicí…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Maléry v kuchyni: Rady, jak zachránit zkažené polévky a triky, jak je vylepšit
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici