Starostův měšec
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky).…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky).…
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme vykapat. Formu vymažeme máslem. Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji zpěníme. Přidáme dýni, papriky nakrájené na…
Omyté maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech…
Z těsta odkrojíme menší třetinu na mřížky. Zbylé těsto vyválíme do kruhu kousek většího než je kulatá forma, aby byly i strany pokryté těstem. Dno propícháme vidličkou a…
Knedľu som pokrájala na plátky a potom na kocky veľkosti sústa. V miske som rozšľahala vajcia so soľou. Na oleji s maslom som orestovala slaninu, cibuľu a knedle do…
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme sýr, vejce, papriku a rajče na kostičky, cibuli na proužky.Smícháme vybrané suroviny na zálivku s hořčicí…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Tortilly ohřejeme podle návodu v mikrovlnce nebo na suché pánvi. Nakrájíme všechnu zeleninu. Smícháme majonézu s česnekem a špetkou soli. Ohřátou tortillu lehce…
Léto se nese v duchu osvěžujících zeleninových salátů, které jsou velice nenáročné na přípravu. Tento salát je ozvláštněný o kombinaci příjemně pikantní zálivky ze…
Bulgur uvaříme podle návodu.Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme…
Pikantní zpracování kuřecích jater sebou přináší neobvyklou příchuť lihoviny. Nebojte se alkoholu, ten vařením vyprchá, jen za sebou zanechá chuťovou stopu. Kdo má rád…
Perkelt: Očištěné maso nakrájíme na 2 cm kousky. Osmahneme cibuli na sádle až zesklovatí, a zaprášíme paprikou. Přidáme maso, papriky a rajče, sůl a promícháme, pak…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Zeleninový boršč je klasickým ruským pokrmem plným sytých chutí a výživných ingrediencí. Každá lžíce této teplé a lahodné polévky je plná čerstvé zeleniny, bylin a…
Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme. Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše…
Nejdřív nachystáme alobal na měšce - cca 20x20 cm, ve dvojité vrstvě na každý měšec.Vepřové plátky lehce osolíme a opepříme. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a na chvíli…
V hrci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou. Ve stejném hrci rozpálíme oliv. olej,…
Uvaříme si těstoviny a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu, osolíme, opepříme. Kuřecí maso už uvařené nebo upečené (vychladlé) nakrájíme a přidáme k…
Nejdřív připravíme omáčku: Nadrobno krájenou cibulku zpěníme, přidáme krájená rajčata a drcený česnek, ochutíme a necháme vydusit vodu.Na hluboký plech položíme pečící…
Všechny ingredience pokrájíme na menší kousky a naložíme do pekáčku. Posypeme grilovacím kořením, přiměřeně osolíme, opepříme, zalejeme malým množstvím vody, promícháme…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Králík v marinádě podle starověkého receptu je báječně šťavnatý a křehký, sladkokyselá omáčka k němu skvěle ladí
Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí
Pokrm maďarských pastevců šlambuc: Kotlíkový grenadýrmarš ze tří surovin voní slaninou a skvěle zasytí