Hovězí hospodský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Camping salát si mnozí z nás pamatují ještě z dětství. I dnes si ho můžeme koupit, ale podle tohoto receptu si salát sami snadno připravíme tak chutný, jako byl za…
Salámová pomazánka není nic složitého, jen je třeba počítat s delší dobou na odležení. Aby se chutě opravdu dokonale propojily, necháme ji v lednici 12 hodin odležet.…
Pokud sójové maso připravíme správně, nemusíme se obávat nevýrazné a mdlé chuti. V tomto receptu ho ochutíme pikantním kořením, přidáme zeleninovou směs a nakládanou…
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře…
Maso nameleme a dáme do misky. Přidáme všechno sypké koření a vodu. Důkladně promícháme, aby se vše krásně propojilo. Poté přidáme sterilovanou červenou papriku a…
Sýrová roláda je výborná záležitost. Stačí jen opatrně natavit plátky sýra v troubě, vytvořit plát a na něj navrstvit oblíbenou pomazánku, nakrájenou zeleninu, uzeniny…
Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na kousku másla, posolíme a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na céčka, spaříme horkou vodou a necháme okapat.Tvrdý sýr…
Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v…
Suroviny na dresink dáme do misky a promícháme.Na dno skleniček dáme nadrobno nakrájený ledový salát a vrstvíme: nakrájenou šunku, kukuřičky, vejce, cibulky, papriku,…
Nejdříve si uděláme přípravu, protože pak to jde ráz na ráz! Maso si nakrájíme na tenké proužky nebo lupínky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na…
Omyté a okapané žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka a společně je podusíme na oleji. Během dušení přidáme mletou papriku, pepř a sůl.Po vychladnutí…
Z žampionů a papriky si předem odlijeme vodu. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji dozlatova (nejlepší je jako na guláš, do hněda)…
Hovězí nakrájíme na plátky nebo na menší kousky, osolíme, opepříme. Orestujeme na sádle ze všech stran a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek..…
Variant přílohového bramborového salátu je opravdu spousta a každý má tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte připravit bramborový salát s kapary, jejichž nahořklá chuť dobře…
Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…
Jednou z oblíbených pomazánek na sváteční chlebíčky je ta bramborová. Uvařené brambory spolu s dalšími surovinami nastrouháme a dochucujeme podle vlastní chuti. Někdo…
Chcete-li mít na stole něco extra, pusťte se do aspiku. Příprava je jednoduchá a výsledek vždy překvapí. Suroviny zalité v aspiku jsou efektní a tento způsob pohoštění…
Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a…
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme v papiňáku a do rozpáleného oleje vložíme maso, které osolíme a opepříme, když se zatáhne přidáme na kolečka nakrájenou…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Sendviče s okurkou milovala královna Alžběta II. Podle originálního receptu musí nejdřív okurka pustit vodu, pak se ochutí mátou
12 nejlepších jídel pro odlehčení jídelníčku: Najezte se a zhubněte!
Italská kuchyně: Umíte připravit pravé italské těstoviny ravioli? Není to žádná věda