Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenSalát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 136 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,11 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak, nebo ji…
V hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje, přidáme očistěnou hlívu a nakrájené bílé části cibulek. Krátce orestujeme, osolíme, posypeme kari kořením a podlijeme malým…
Ze zbytků kuřete uvaříme 2 litry vývaru a měkké části vyndáme, můžeme ještě obrat maso a vrátíme do vývaru. Pak přidáme vegetu, sůl, pepř, nadrobený tataráček(udělá…
Nejprve si nakrájíme cibuli a slaninu na proužky, obojí osmažíme na menším množství oleje a necháme vychladnout. Ostatní zeleninu okurku, rajčata, ředkvičky a salát na…
Zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, olej, pepř a sůl prošleháme v kompaktní hmotu.Tuňáka (jsou to takové úhledné kostky) dáme do misky, přidáme překrájená rajčata,…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lilek posolíme a necháme vypotit.Pekáček vyložíme pečícím papírem, rozložíme kousky batátu, brambor, šalotky a mrkve. …
Čerstvá rajčátka s jarní cibulkou a měkkým sýrem s bílou plísní zabalená v majonéze - to je salát lahodící nejen oku ale i našim chuťovým buňkám. Přidáním kořeněného…
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka opečeme osušené a osolené filé.Přidáme nakrájená rajčata, snítku rozmarýnu a podlijeme vínem. Krátce podusíme, víno…
Troubu zahřejeme na 130°C. Na plech na pečící papír rozložíme přepůlená rajčata řezem nahoru. Osolíme, opepříme, posypeme kořením a zakapeme olejem. Pečeme 3-4…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Polovinu cizrny dáme do mixeru, přidáme menší hrst bazalky, sběračku vody z těstovin a rozmixujeme na hladký krém. Promícháme se…
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme …
Králíka omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Nemáme-li čerstvý tymián, posypeme jej ( králíka, jasné? )sušeným. Obalíme v hladké mouce. V nádobě, ve které…
Všechny suroviny na palačinky smícháme, těsto necháme chvíli odstát a na oleji osmažíme tenké palačinky.V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, osolíme,…
Prolisovaný česnek, kmín, sůl a olej pečlivě promícháme v hustou kašičku. Případně ochutnáme a dochutíme. Očistíme papriky – rozpůlíme a vyřízneme stopku a semena.…
Salát umyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Obojí v míse smícháme, osolíme a zakápneme nálevem z utopenců.Zeleninu rozdělíme na…
Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a maso zprudka opečeme, přisypeme drobně krájenou cibuli a společně…
Maso nakrájíme na tenké plátky a ohřejeme. Žemle rozkrojíme, spodní část vydlabeme a naplníme ji teplými fazolemi.Na fazole rozdělíme maso, na které přijdou plátky…
Lilek očistíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 30 minut. Necháme zchladnout, podélně rozpůlíme a měkkou dužninu vydlabeme, vložíme se lžíci oleje do mixeru a…
Zeleninu ogrilujeme na troše oleje, nakrájíme na kousky odpovídající soustům a pak lehce osolíme. V misce zamícháme všechny suroviny včetně nasekaných bylinek a…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěnou hlívu - menší necháme v celku, větší nakrájíme, osolíme a chvíli opékáme. Cuketu a Šmakouna nakrájíme na hranolky,…
Na pláty sušičky naskládáme rajčátka příčně rozříznutá, osolíme a posypeme sušenými promíchanými bylinkami (pozor na sladkost stévie).Sušíme v sušičce: 60 min - 70°C …
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Maléry v kuchyni: Rady, jak zachránit zkažené polévky a triky, jak je vylepšit
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici