Sněhový rybízový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Nadýchaná bublanina vonící po citronu je i díky podmáslí velmi vláčná. Nahoru můžeme naskládat jakékoliv drobné ovoce, například rybíz. Právě ten použila moderátorka…
Léto je sezóna dozrávání mnoha různých druhů ovoce. A jedním z takových je i rybíz. Konkrétně v tomto receptu na skvělou bábovku je použitý červený, který je typický…
Smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a rozměklé máslo, vše smícháme a přidáme sníh z bílků a zaděláme ani ne tuhé ani řídké těsto. Namažeme na…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Korpus: Sypké ingredience smíchat, zalít máslem, promíchat vidličkou, aby všechny zvlhly. Poté udusat na dno dortové formy vyložené peč.papírem. Lehce nahnat do stran,…
Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér. V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs…
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí…
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí,…
Snadnější už to ani být nemůže. Řeč je o těchto nadýchaných muffinech, které v sobě skrývají kuličky červeného rybízu. S přípravou vám mohou pomoc i vaše děti, které pak…
Milovníci sušenek, a nejen ti, jistě ocení recept na sušenky s ovocem. V tomto případě hraje hlavní roli červený rybíz. S ovesnými vločkami, banánem a vanilkovým aroma…
Luxusní koláč s rybízovým sněhem na povrchu si připravíte podle našeho receptu. I když vypadá složitě, příprava nakonec není tak náročná. Výsledkem bude dokonalý moučník…
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Mandle namočíme alespoň na 4-5 hodin do vody, scedíme a rozmixujeme se zbylými ingrediencemi.
Mandle namočíme alespoň na 4-5 hodin do vody, scedíme a rozmixujeme se zbylými ingrediencemi.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pomalu přidáváme máslo. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi kromě rybízu, který přidáme již na připravené těsto a pocukrujeme. …
Do mísy dáme 150 g krystalového cukru a vanilkový pudink. Promícháme a vsypeme obraný, propláchnutý a okapaný rybíz. Mražený nerozmrazujeme. Lze použít 500 - 800 g,…
Vločky premiešame s kávou a 1 lyžičkou medu.Druhú lyžičku medu premiešame s jogurtom.Do pohára dáme ½ vločiek. Na ne dáme ½ jogurtu. Navrstvíme druhú polovicu vločiek…
Všetky suroviny na korpus dáme do kastróla a 10 minút varíme za stáleho miešania na hustú kašu. Potom zakryjeme a necháme ešte 10 min postáť. Odkryjeme a necháme…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak prostřít štědrovečerní stůl podle starých zvyků? Pecen chleba patří do rohu, šupina pod talíř a pokrmy na stůl všechny současně
Královské chutě: Kate a William jedí skromně. Spokojí se s rajčatovou polévkou nebo těmito lasagnemi se špenátem
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak udělat to nejlepší křehké těsto? Máslo musí být studené a příprava svižná