Zapečené špagety (boloně v troubě)
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme cibuli a následně osmažíme dozlatova na pánvi. Následně přidáme mleté maso, masox a dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem. Poté, co bude mleté maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme cibuli a následně osmažíme dozlatova na pánvi. Následně přidáme mleté maso, masox a dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem. Poté, co bude mleté maso…
Rybací filet osolíme, obalíme v zmesi múky a papriky a z oboch strán na oleji osmažíme.Fenykel nakrájame na tenké plátky a rozložíme na tanier.Okolo neho uložíme na…
Vejce rozšleháme v misce se solí a pepřem. Brambory a mrkev oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme. Vše smícháme v míse s vajíčkem.Plech vyložíme…
Květak rozdělíme na růžice, odkrojíme košťály, naskládáme na pařák na knedlíky, posolíme, okmínujeme a dáme pod poklici na 20 minut vařit.Mezitím nastrouháme sýr na…
Rýžové nudle dáme do osolené vařící vody, jsou uvařené za chvilku.V misce rozmícháme mascarpone nebo pomazánkové máslo se smetanitem, hořčicí, chilli, potom přidáme…
Šalotku a žampiony očistíme a nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme.Brokolici rozebereme na menší…
Nejdříve připravíme náplň smícháním rozmačkaného avokáda, Paloučku a prolisovaného česneku.V misce smícháme vejce s mlékem, solí, pepřem a kořením. Na závěr vmícháme…
Brambory ve slupce předem vařené do poloměkka asi 15 minut a vychladlé. Na malém kousku másla dáme pomalu opékat na malé kostičky nakrájenou pancettu nebo špek.…
Obě mouky s práškem do pečiva, solí a kmínem promícháme v míse. Vytvoříme důlek, kam nalijeme teplou vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme tak 4 minuty nabobtnat a…
Olivy necháme okapat a na jedné straně rozřízneme. Na plátek sýra položíme šunku a stočíme do rulička. Ruličku rozkrájíme na velikost olivy a opatrně vsuneme do zářezu.…
Zapneme troubu na 220 °C a zapékací misku nebo menší pekáček vyložíme papírem na pečení. V mističce smícháme sůl a koření. Květák očistíme a rozebereme na růžičky,…
Každý trojúhelník nakrájíme na 3 plátky.Obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích. Pak znovu mouka a vejce, nakonec ve strouhance.Usmažíme v rozehřátém oleji. Podáváme…
Čakanku očistíme navlhčenou papierovou utierkou a zrežeme poslednú časť stonky, aby sme eliminovali jej typickú horkastú chuť.Čakanky necháme zmäknúť na pare cca 10…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech s pečicím papírem.Potřeme je olejem, osolíme, vložime do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 15-20…
Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, brambory, sýr a vejce na hrubším.V míse smícháme s posekaným medvědím česnekem, pokrájenou cibulkou a podle chuti osolíme,…
Tak tenhle hamburger je opravdová pecka. Šťavnaté maso, na kterém se roztéká kozí sýr, je obloženo karamelizovanou cibulkou a hezky si hoví mezi zeleninou v bulce. K…
Do zapékací mísy nalijeme trochu oleje. Kuřecí prsa očistíme, maso osolíme, okořeníme, vložíme do mísy, poklademe kolečky cibule a posypeme jemně nasekaným česnekem…
Ovocný salát je plný vitamínů a hodí se tak celoročně. Je jen na vás, jak jej namícháte. V tomto receptu je použito jablko, i granátové, hrozny, fíky a doplňuje je kozí…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Chřest je velmi oblíbená jarní zelenina. Ochutnejte ho v této jednoduché kombinaci se slaninou a sýrem, výrazně okořeněným kuřecím masem a šťouchanými bramborami, které…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Zdravá mikulášská nadílka: Ovoce a ořechy v čokoládě, karamelu nebo jogurtu budou atraktivní i pro malé hříšníky
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?
Léčivý med pomáhá proti bakteriím i kašli. Je lepší světlý, nebo tmavý?