Dezert: Sladká tečka po hlavním jídle i jen tak ke kávičce vám zvedne náladu
Dezert představuje sladký pokrm, který si často dáváme jako sladkou tečku za hlavním jídlem, ke kávičce či čaji nebo jen tak, když na něj prostě máme zrovna chuť. Vynikající dezert můžete připravit na plech, do skleničky, košíčků či čehokoliv jiného. Důležité je, že vám v jakékoliv podobě zvedne náladu.
Dezert, zákusek, moučník .. v čem se liší?
Dezert, zákusek, moučník se dají používat jako synonyma, ale v drobnostech se liší.
- Zákusek je podáván spíše kusově a v menším provedení,
- moučník je upečený z mouky
- a konečně jako dezert se označuje často nějaká sladká pochutina podávána k určité příležitosti, obecně bývá honosnější a nazdobenější než klasický moučník.
Nejoblíbenější dezerty
Existuje tolik různých možností, jak může dezert vypadat. Velmi oblíbené jsou svěží dezerty z tvarohu, mascarpone, nebo zakysané smetany, rychlovky z listového těsta, ovocné dezerty s jahodami, meruňkami či borůvkami, sladké chlebíčky z banánů, vynikající pečené i nepečené dorty, rolády, košíčky, řezy, věnečky a mnoho dalšího.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Luxusní kávová zmrzlina z espressa, mléka a smetany: Dokonale krémová je díky Salku a pravidelnému míchání
Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabádá fanoušky k veganství
Španělská přesnídávková polévka fabada asturiana: Voní klobáskou a díky fazolím a chlebu fantasticky zasytí i velké jedlíky