Kompot je skvělý způsob, jak si sezónní ovoce vychutnat i mimo sezónu
Kompotované ovoce prošlo tepelnou úpravou, díky které vydrží v uzavřené nádobě i několik let. Sladký nálev je jemný a stejně jako samotné ovoce se dá využít při přípravě ovocných pohárů nebo dezertů. Kompotované ovoce se hodí třeba také do alkoholického i nealkoholického punče.
Kompotované ovoce
Kompot lze udělat ze všech druhů ovoce, ale i ze zeleniny – ano, máme na mysli dýňový kompot. Klasika je kompot z angreštu nebo z loupaných broskví. A co zkusit kompot z jeřabin nebo z hroznového vína?
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Falešný řízek ze sírovce: Chutná jako kuře a nebude vás stát ani korunu. Takhle snadno se připravuje
Retro vaření s Kristinou: Upečte si laskonky jak z prvorepublikové cukrárny
Jak nahradit dětem lepek v běžných potravinách? Místo strouhanky lze použít kukuřičné lupínky, omáčky zahustí zelenina