Piškotová roláda: 6 častých chyb při její přípravě, kterých se už nemusíte bát
Roláda z piškotového těsta je sladký moučník, který se připravuje z upečeného piškotu na plechu, potřeného marmeládou a krémem, a pak zabaleného do válečku. Po ozdobení povrchu se krájí na kolečka.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě piškotové rolády
Popíšeme vám 6 chyb, kterých se můžete dopustit:
- Nedostatečně vyšlehaný sníh z bílků nebo málo vyšlehaná žloutková pěna způsobí, že je roláda nízká a láme se.
- Piškot, který hned nevložíme do trouby, ztratí svou nadýchanost, protože uniknou bublinky vzniklé při šlehání těsta.
- Roládu pečeme na pečicím papíru, kterým vyložíme i kraje plechu, a těsto rozetřeme stejnoměrně po celé ploše, aby se kraje nepřipálily.
- Suchá a lámající se roláda vznikne při pomalém pečení a vysušení těsta. Plech vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C.
- Prasknutí rolády po upečení zabráníme přidáním oleje do těsta a mírným stočením stále teplého plátu i s pečicím papírem. Rozbalujeme až po vychladnutí.
- Příliš řídký krém z rolády při balení vytéká. Volíme tedy dobře vyšlehané máslové krémy nebo šlehačku s mascarpone.
Receptů na rolády je nepřeberné množství. Připravte si podle našeho videa nadýchanou roládu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Holka u plotny radí: Jak na klasickou piškotovou roládu se šlehačkou? S tímto postupem nikdy nepraskne!
Komentáře