7 častých chyb při výrobě čokoládových ozdob: Poradíme, jak se jich vyvarovat
Malování čokoládou na pečicí papír nemusí být žádné umění, ale přesto by ozdoby měly být hezky vypracované. Není kam spěchat, dekorace můžeme připravit i den předem a nechat je v lednici, aby byly tuhé.
Čokoládové dekorace se připravují naplněním cukrářského sáčku rozehřátou čokoládou a jejím malováním na pečicí papír, který je nepřilnavý a ozdoby jdou po ztuhnutí lehce sejmout. Nazmar nepřijdou ani čokoládové úlomky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou nejčastější chyby při vytváření ozdob
- Nepravidelné tvary ozdob napravíme tím, že si je předkreslíme přímo na papír.
- Pečicí papír nebo podložka musí být rovné, aby ozdoby hezky přilnuly.
- Horká čokoláda je tekutá, rozlévá se do stran. Necháme ji trochu zchladnout.
- Příliš hustou čokoládu rozehřejeme i se sáčkem v mikrovlnce.
- Otvor v sáčku je nutné ustřihnout malý, vždy se dá zvětšit.
- Příliš tenké linky čokolády se při sundávání z plechu lámou.
- Otiskům prstů se vyhneme, pokud budeme ozdoby podebírat nožem.
Všechny polámané nebo nepovedené ozdoby vrátíme zpět do misky k čokoládě, znovu rozehřejeme a použijeme jako základ polevy na řezy nebo zákusky, jak vidíte v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
10 častých chyb při výsadbě rajčat: Poradíme, na co si dát pozor
Komentáře