Časté chyby při rozmrazování husy: Obrňte se trpělivostí a dopřejte masu čas
Stejně jako pečení husy, i její rozmrazení má svá pravidla. Největší chybou je spěch. Pokud toužíte po obdivných pohledech členů rodiny, potřebujete dostatek času na rozmrazování. Máme pro vás několik tipů.
Na svatomartinskou husu se mnoho z nás těší celý rok. Lahodné maso s křupavou kůrčičkou a nepřeberné množství kombinací příloh, od knedlíků po lokše, k tomu zelí na milion způsobů, to vždy úžasně rozhýčká naše chuťové pohárky.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při rozmrazování husy
Provedeme vás častými chybami spolu s tipy, jak jim předejít.
- Zmraženou husu vyjměte z mrazáku minimálně 24 hodin před plánovaným pečením a uložte ji do lednice.
- Nerozmrazujte ji při pokojové teplotě, maso přitom ztrácí zbytečně šťávu a riskujete množení nebezpečných bakterií.
- Zapomeňte na rozmrazování na topení nebo pomocí teplé vody. Je nerovnoměrné a podporuje množení nežádoucích bakterií.
- Po rozmrznutí husu zbavte případných pírek a brk, po očištění a osušení ji nasolte a okmínujte – to bohatě stačí ke kýženému výsledku.
- Před samotným pečením husu nechte nejméně 3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě, aby masu zbytečně neuškodil teplotní šok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
S jakou přílohou podáváte husu vy? My nedáme dopustit na bramborové lokše a červené zelí. Jak upéct svatomartinskou husu vám ukáže následující videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou časté chyby při přípravě masa. Jak jim předejít
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Vyzkoušejte novou chuť kysaného nebo hlávkového zelí. Máme pro vás recepty na zelí karamelizované
Komentáře