Domácí poctivý pribináček: Lahodnou dětskou pochoutku připravíte jenom ze 3 surovin
Jak už děti z oblíbené pohádky věděly, pribináček je mléčný výrobek, který je nejenom velmi chutný, ale také zdravý. Doma si ho vyrobíte během pár minut a navíc ušetříte, protože vyjde o poznání levněji než ten z obchodu.
Tvarohový dezert, který si v domácích podmínkách můžete vyrobit pouze ze tří ingrediencí a ochutit podle své chuti, ocení hlavně rodiče malých dětí. Sami si totiž zvolíte množství přidaného cukru a jste si zároveň jisti, že dezert neobsahuje žádné přidané látky navíc.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recept je velmi snadný
Na základní dávku potřebujete pouze smetanu ke šlehání (nejméně 33 % tuku), tvaroh ve vaničce a vanilkový cukr. Použít můžete i vanilkový lusk.
- Nejprve si do mísy nalijte vychlazenou smetanu a vyšlehejte ji do zhoustnutí.
- Poté přidejte tvaroh, cukr, vyšlehejte na jemný krém a rozdělte do jednotlivých skleniček.
- Pribináček si dochuťte podle toho, co máte rádi. Použít můžete kakao nebo čerstvé ovoce jako například jahody, maliny a borůvky.
- Tip: Dobrota nejlépe chutná po vychlazení v lednici.
- Pribináček uchovávejte v lednici a spotřebujte nejlépe do 2 dnů. Pokud víte, že tak velké množství nestihnete sníst, můžete si pribináček i zamrazit.
Měli jste i vy v dětství rádi pribináčky? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své gastronomické dětské zážitky v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Komentáře