Jak udělat drožďové knedlíčky do polévky a jak je zmrazit. Jejich příprava se vyplatí!
Knedlíčky do polévky chystáme, když chceme připravit zvlášť chutný oběd, hodí se pro slavností příležitosti a oslavy. Na jejich přípravu potřebujeme delší čas, ale vyplatí se. Knedlíčků v polévce není nikdy dost, proto jich raději připravíme více - každý si rád přidá.
Jak udělat směs na drožďové knedlíčky
Nejprve si rozehřejeme olej. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Základem kvasnicových knedlíčků je droždí, které k cibulce přidáme. S droždím raději nešetříme, protože dává knedlíčkům tu správnou chuť. Necháme ho lehce zhnědnout, už během této přípravy se krásně rozvoní. Potom ho přendáme do misky a necháme vychladnout. Jakmile vychladne, přidáme vajíčka, strouhanku a vhodné koření - majoránku a utřený česnek. Osolíme. Lze přidat pepř, ale není to nutné.
Mohlo by vás zajímat
Tvoření knedlíčků
Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme. Pokud se nám směs rozpadá, přidáme ještě vajíčko. Tvoříme menší kuličky, které ještě můžeme (ale nemusíme) obalit ve strouhance. Měly by mít stejnou velikost, aby se vařily stejnou dobu. Raději se občas podíváme na ty nejdříve vytvořené, aby se nám postupně (jak nás koulení přestává bavit) nezvětšovaly. Knedlíčky rovnáme vedle sebe na talíř nebo tácek. Jakmile je máme nachystané, vkládáme je do vroucí polévky. Budou nám chutnat v zeleninové, ale můžeme je použít i do masové.
Jak mrazit knedlíčky
Příprava knedlíčků přece jen zabere více času, proto se hodí mít je připravené dopředu. Je to jednoduché - knedlíčky po vytvarování zmrazíme v mikrotenových sáčcích. Nelepí se na sebe, takže se nemusíme bát, že by se nám spojily. Jakmile je budeme chtít použít, vložíme je hned po vytažení z mrazničky do vroucí polévky. Za chvilku budou hotové.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali dýňový koláč? Nenechte si ujít tuto podzimní dobrotu a vyberte si nejlepší z osvědčených receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
12 nejlepších zimních polévek pro zahřátí: Dáte si krkonošské kyselo, jihočeskou kulajdu nebo boršč?
Komentáře