Jablko ve skořicovém županu je originální a jednoduchá cukrovinka. Vyzkoušejte ji podle nejlepšího receptu
Skvělé jablíčko, pečené v křupavém listovém těstě se skořicí, zvládne každý. Děti jistě pomohou a výsledek můžete dozdobit jako atraktivní halloweenskou cukrovinku.
Jablka jsou velmi populární podzimní ovoce, které milují všechny věkové kategorie. Na tomto kulatém plodu si můžeme pochutnávat až do jara, pokud ovoce dobře uskladníme. Využití jablíček v kuchyni je přímo ohromující.
Mohlo by vás zajímat
Jablka ve skořicovém županu
U tohoto receptu lze naplno využít kreativitu. Z těsta se dají vyrobit lístečky nebo vydlabat oči a nos jako na halloweenské dýni. Když budete dobře motat těsto, strašidelná mumie je za okamžik na světě.
- Listové těsto nakrájíme na 1–2 cm široké proužky.
- Jablko omyjeme a vydlabeme do půlky ohryzek (můžeme oloupat).
- Poté ho obtočíme proužky listového těsta a to pak ještě obalíme v cukru se skořicí.
- Do místa po ohryzku vhodíme 2–3 karamelové bonbóny, čokoládu, nebo to, co máme rádi.
- Pečeme na 220 °C dozlatova.
Tato dobrotka je vlastně jednoduchou alternativou k oblíbenému štrúdlu z listového těsta se strouhanými jablíčky, který nikdy nevyjde z módy a vždy bude chutnat skvěle. Dům se krásně provoní podzimem, ozdobí cukrovinkami a všichni si pochutnají.
Líbí se vám cukrovinky z jablíček? Vyzkoušejte také:
- plněná jablka, kdy jednoduše vytvoříte individuální dezert
- jablečná lízátka, ze kterých budou nadšené děti
- croissant s jablíčky, který příjemně zasytí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na zimu dobře uskladnit velkou úrodu jablek? Při správném zacházení vydrží v dobré kondici až do dubna
Čeká vaše děti důležitý den? Do přípravy můžete zapojit podzim i pěkně zralá jablíčka
Jablko je koule plná prospěšných látek a vitaminů. Proč byste je měli jíst každý den?
Komentáře