Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
Žampiony jsou skvělou volbou v situaci, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno. Velmi rychlá je jejich příprava před tepelnou úpravou i samotné vaření nebo dušení. Pokud k nim ovšem nezvolíme další suroviny, které jsou na tepelnou úpravu časově náročné.
Žampiony nejprve rychle připravíme, ale žádné velké čištění není potřeba - stačí odstranit případné nečistoty, houby opláchnout, osušit a hned se můžeme pustit do vaření. Receptů, do kterých se hodí, je velké množství.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak tepelně upravit žampiony
Žampiony můžeme vařit, smažit, plnit a zapékat. Dají se obalovat v trojobalu nebo těstíčku a smažit jako řízky. Výborně chutnají na pizze. Přidáváme je do polévek a zvlášť oblíbené jsou výborné houbové omáčky, které často podáváme s bramborami, těstovinami nebo s knedlíkem. Žampiony se velmi dobře hodí pod maso - např. hovězí na žampionech.
Jak dlouho žampiony vařit
Žampionům stačí pouze krátká tepelná úprava, ať už je zrovna vaříme nebo dusíme. Obvykle je dostatečných 3–5 minut, nejvýše 10 minut. Při krátké tepelné úpravě si žampiony ponechají výbornou chuť a šťavnatost, zároveň je zbytečně nevysoušíme.
Když jsou ale žampiony součástí jídel, která potřebují delší tepelnou úpravu, vaříme je tak dlouho, jak vyžaduje recept - např. vepřové plátky na žampionech. Delší tepelná úprava jim nevadí, budou chutnat výborně a ponechají si pevnou konzistenci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak dlouho vydrží krém do cukroví? Poradíme, jaký krém je nejlepší
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře