Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Bramboráky jsou pochoutkou, kterou si rádi občas dopřejeme, i když nepatří mezi dietní. Vyzkoušejme jednoduché rady, abychom je měli ještě lepší.
Bramboráky připravujeme především z nastrouhaných brambor, malého množství mouky a vajec. Patří do nich utřený česnek, který je krásně provoní. Smažíme je na pánvi a podáváme nejlépe ještě horké. Vyzkoušejme tři jednoduché rady, aby ty naše bramboráky byly ještě lepší.
- Bramboráky budou báječně křupavé, když do těsta přidáme jednu až dvě lžičky tvarohu. Zjemníme tak zároveň jejich chuť. Víte, jak se připravuje domácí tvaroh?
- Při dochucování pamatujeme kromě česneku i na majoránku. Krásně je ochutí a k bramborákům rozhodně patří. Desatero, jak využít majoránku v kuchyni, nám ukáže, jak zacházet s majoránkou, aby provoněla pokrmy co nejlépe.
- Pokud chceme, aby měly bramboráky pěknou barvu, vymačkáme do těsta trochu citronové šťávy, která zabrání zhnědnutí brambor. Máme zrovna koupené bio citrony a chceme si nastrouhat a uchovat jejich kůru na pozdější využití? Jak na to, poradí náš další článek.
Nejlepší bramboráky připravíme podle osvědčených receptů. Najdeme je v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře