Falešný marcipán můžeme vytvořit i ze sušeného mléka. Je jednoduchý a rychlý
Mléčný marcipán připravujeme ze sušeného mléka. Většinou ho ochucujeme mandlovou potravinářskou trestí. Je z falešných potahovacích hmot nejsvětlejší a zároveň nejdražší.
Pokud potřebujeme co nejbělejší marcipán, sáhneme po tom mléčném. Jeho výroba je jednoduchá a rychlá. Smícháme moučkový cukr, med, olej a sušené mléko, hmotu ředíme vodou přidávanou po kapkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na mléčný marcipán
- Smícháme 200 g sušeného mléka a 200 g přesátého moučkového cukru.
- Přidáme lžičku oleje, lžičku medu a asi 4 kapky mandlové tresti.
- Postupně přikapáváme vodu a vše zpracujeme na tvárnou hmotu.
- Můžeme barvit potravinářskými barvami.
Nejjednodušší mléčný marcipán vytvoříme ze stejného množství cukru a sušeného mléka. Ke směsi po troškách přidáváme vodu podle videa.
Jak vyrobit marcipán
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
Modelovací hmotu připravíme také z pěnových bonbonů marshmallow
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře