Jak na měkké perníčky? Vyzkoušejte 5 tipů, které spolehlivě fungují
Perníčky jsou pravděpodobně nejoblíbenějším cukrovím. Jejich výrazná kořeněná chuť a vůně lahodí všem. Je to cukroví poměrně úsporné, obsahuje totiž málo vajec, tuku i cukru. Základní sladkost a chuť jim dodává hlavně med a z jedné dávky těsta upečeme mnoho kousků.
Největším problémem u tohoto cukroví může být nepříjemné ztvrdnutí, kdy hrozí, že si na perníčcích poškodíme chrup. Tomuto ztvrdnutí voňavého pečiva lze ale snadno předejít. Můžete vyzkoušet některé naše tipy a uvidíte, že výsledkem budete mile překvapeni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na měkké perníčky
- Vybereme spolehlivý recept. Na našem webu je několik výborných receptů na měkké perníčky.
- Těsto nerozvalujeme příliš dotenka, ale raději těsto na perníčky rozvalujeme na sílu stébla. Příliš tenké těsto se snadno vysuší a rychle ztvrdne.
- Perníčky nesmíme přepéct. Pečeme prudčeji (při teplotě 180–190 °C) a jen do okamžiku, než celý povrch zmatní. Pak hned vyjmeme plech z trouby. Perníčky ještě trochu dojdou na plechu.
- Hned po vychladnutí je zabalíme do mikrotenu nebo alobalu, aby nevyschly. Také skleněná nebo keramická nádoba s víkem udrží perníčky měkké.
- Do krabice s tvrdými perníčky vložíme rozkrojené jablko - díky němu brzy změknou. Jablko musíme kontrolovat a po čase vyměnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Jaká je nejlepší poleva na zdobení perníčků? Taková, co se krásně nanáší, nestéká, rychle schne a je velmi chutná
Deset odpovědí na nejčastější otázky k pečení perníčků. Jak připravit těsto, jak upéct výborné perníčky a jak je zdobit
Komentáře