Krájení zeleniny stylem julienne přidá jídlům šmrnc i elegantní vzhled. Pomůže vám naše názorné video
Krájení zeleniny julienne je technika, která v poslední době získává stále větší popularitu. Tato metoda krájení je známá svými tenkými proužky zeleniny, které dodají jídlu krásný vzhled i zajímavou texturu.
Krájení zeleniny tímto stylem přináší výhody nejen po estetické stránce, ale také umožňuje rychlejší a rovnoměrnější tepelnou úpravu. Tenké proužky zeleniny se rychleji prohřejí, což zkracuje dobu vaření a zachovává více živin. A jak na to?
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na cca 10 cm dlouhé kousky.
- Poté zeleninu krájíme na tenké plátky a ty pak na tenké proužky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zelenina nesmí v jídelníčku chybět
Až 400 g zeleniny bychom měli každý sníst denně. Krájení zeleniny na jullienne je skvělým způsobem, jak přidat barvu, chuť a originální texturu do vašich pokrmů. Lehké saláty, skvělé polévky i vydatná hlavní jídla získají nový rozměr díky jemným proužkům zeleniny. Ať už se rozhodnete použít obyčejný nůž nebo speciální škrabku, obohaťte svou kuchyni o nový kulinářský trik s pomocí našeho videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Pamatujete si ze školy potravinovou pyramidu? Prozradíme vám, jak ji využít ve zdravém životním stylu
7 oblíbených zeleninových salátů. Užijte si je podle nejlepších receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře