Jak nejlépe naložit sýr: Nebojte se kombinovat různé druhy a úspěch bude zaručen
Nakládaný sýr je oblíbenou pochoutkou nejenom k pivu a vínu. Potěší milovníky všech druhů sýrů a nakládaných pokrmů. Navíc není příprava vůbec složitá a vám tak nic nebrání přichystat si tuto pochoutku na vánoční svátky.
Pokud si na této dobrotě chcete pochutnat v období svátků nebo ji dokonce vyrobit jako jedlý dárek a obdarovat své blízké pod stromečkem, je dobré s přípravou neotálet. Každý nakládaný sýr potřebuje svůj čas na správné uležení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak naložit sýr snadno a pestře
Než se pustíte do samotné přípravy, je dobré si promyslet, jaký druh sýru zvolíte. Někdo dává přednost klasice a nakládá pouze hermelíny, které proloží cibulí. Jiní zase s oblibou nakombinují různé druhy sýrů, např. eidam, balkánský sýr, nivu nebo goudu.
- K přípravě naloženého sýru budete potřebovat hlavně olej, cibuli a koření, tj. černý pepř, bobkový list a další koření či bylinky podle své chuti.
- Aby byl naložený sýr lahodný i na pohled, je vhodné jej vrstvit do průhledné sklenice.
- Do sklenice můžete přidat také sušená rajčata, olivy, papriky, oříšky nebo česnek.
- Poté co sýry s ostatními ingrediencemi navrstvíte, je potřeba suroviny zalít kvalitním olejem tak, aby bylo vše ponořené.
- Sýry skladujte v chladu a nechte je uležet alespoň 7 dní.
Pokud jsme vás inspirovali a přemýšlíte, že si připravíte naložené sýry sami doma, určitě vyzkoušejte náš videorecept na nakládanou směs sýrů v kombinaci s ořechy a olivami. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přečtěte si Zobrazit více
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře