Krůta nebo krocan? Jak poznat krůtu od krocana a jaký je mezi nimi rozdíl
Krůtí maso je výbornou surovinou pro všestranné použití. Říká se, že krůta má až 9 druhů masa, která se liší zbarvením, obsahem tuku a konzistencí. A protože je druhým největším domestikovaným ptákem, množství masa z jednoho zvířete je skutečně velké.
Krůtí maso je oblíbené u dětí i dospělých. Díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi masa dietní a díky vysokému obsahu bílkovin je vhodné také pro sportovce. Nejběžnější jsou prsa a velká stehna, ale i další části krůty nabízí chutné a delikátní maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký je rozdíl mezi krůtou a krocanem
Na talíři jsou rozdíly naprosto minimální a nemáte šanci poznat rozdíl.
- Krůta je oproti krocanovi menší, její hmotnost se pohybuje okolo 10 kg.
- Krůtí maso je nepatrně jemnější a křehčí. Pro svoji velikost je vhodnější na pečení v celku.
- Krocan může dosahovat až dvojnásobné hmotnosti a to okolo 20 kg.
- Krocan má pevnější svalovinu, která se lépe rozděluje na jednotlivá vlákna.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře