Jak připravit zdravé ovocné kůže plné vitamínů? Podívejte se na názorné video
Máte přebytek ovoce, nebo vás jen přepadla chuť na nějakou zdravou chuťovku? Ovocná kůže se dá připravit z jakéhokoliv ovoce a chutná prostě báječně. Navíc se také výborně hodí pro děti jako mlsání plné vitamínů.
Ovocné kůže jsou perfektním zdravým mlsáním nejen pro dospělé, ale pochutnají si také naši nejmenší. Jsou totiž plné vitamínů, navíc do nich nemusíte přidávat žádný cukr. Lze je připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zdravé ovocné kůže
My vyzkoušeli jednu ovocnou kůži z čerstvých jahod, druhou z hrušek a jablek.
- Na první ovocnou kůži si připravte jahody a rozmixujte je na pyré. Na druhou variantu si vezměte očištěná jablka a hrušky, přidejte skořici a taktéž rozmixujte na pyré. V obou případech můžete ovoce dosladit medem.
- Pokud ovoce nejde rozmixovat, můžete přidat trochu vody. Čím více vody ale přidáte, tím se prodlouží doba sušení v troubě. Směs rozetřete na speciální podložku do sušičky, nebo na pečicí papír a sušte na 40-55 °C cca 5-8 hodin.
- Hotovou ovocnou kůži poté poznáte tak, že se nelepí na dotek, ale zůstává pružná. Navíc lze snadno oddělit od pečicího papíru.
Mohlo by vás zajímat
Vychladlou kůži můžete nastříhat na proužky a srolovat do trubiček. Skladujte je v suchu a v chladu ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží i několik měsíců.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hubnout pomocí nízkokalorické stravy: Jablko, nejběžnější ovoce, má léčivé účinky a doporučuje se pro zdraví
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Sušené ovoce: Ideální zdravá sladkost nebo kalorická bomba? Záleží na druhu úpravy!
Komentáře