Jak restovat žampiony. Jednoduchá úprava žampionů nám zabere jen chvilku a skvěle si pochutnáme
Restované žampiony jsou velmi jednoduchým pokrmem, který navíc skvěle chutná. Můžeme je podávat jednoduše s pečivem či vařenou zeleninou, posypat jimi polévku a výborně se hodí také jako další příloha ke grilované zelenině.
Houby nejprve očistíme pomocí hadříku nebo ostrého nožíku. Poté je rychle opláchneme vodou a osušíme na látkové utěrce. Pak se již můžeme pustit do restování. Postup je velmi snadný, a přitom výsledná chuť výborná. Restované žampiony jsou dalším z pokrmů, u kterých obdivujeme krásu jednoduchosti.
Jak restovat žampiony
Žampiony nakrájíme na plátky (velikost si sami zvolíme), které vkládáme na rozehřátou pánev, na níž jsme připravili máslo nebo olej, případně směs obojího. Výborné je také přepuštěné máslo, které se nepřepaluje. Žampiony se mohou restovat na cibuli a doplnit pro vůni česnekem. Ochutíme je oblíbeným kořením (např. kari, pepř, kmín, tymián). Nakonec je posolíme a posypeme např. sekanou zelenou petrželkou. Restování provádíme zprudka a rychle, žampiony by při něm neměly "plavat", na závěr získají atraktivní zlatohnědou barvu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře