7 receptů na ty nejlepší koblihy. Jak je správně vykrajovat, plnit a smažit
Koblihy si tradičně spojujeme s obdobím masopustu. To trvá od Tří králů do úterý před Popeleční středou. Vrcholí v závěru, který se podle lidových zvyků vyznačuje hodováním a bujarým veselím. Právě sem patří i koblihy. A jak je připravit?
Oblíbené recepty z našeho receptáře
Koblihy připravujeme z jemného kynutého těsta a smažíme je na tuku. Při jejich smažení, stejně jako u Božích milostí - dalšího tradičního pečiva, se rozhodně s tukem nešetří. V našem receptáři jsou osvědčené a zkušenostmi prověřené recepty, podle kterých snadno usmažíme tyto chutné dobroty.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak se smaží ty nejlepší koblihy
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Koblížky bolas de Berlim se podobají těm našim, díky žloutkovému krému si je ale zamilujete možná ještě víc
Jak se dělá domácí jogurt. Oblíbené postupy na snadnou přípravu v domácích podmínkách
Peče celá země: Kobližky musí být pěkně dozlatova. Jak na to a čím je naplnit a dozdobit?
Komentáře