Jak skladovat bylinky v lednici, aby nám vydržely co nejdéle svěží a čerstvé
Když si koupíme nebo dostaneme svazek bylin a nestihneme je hned všechny spotřebovat, chceme je co nejdéle uchovat čerstvé a svěží. Jak toho ale dosáhnout?
Z bylinek odstraníme všechny zaschlé a poškozené listy a ořízneme spodní část, jemně opláchneme vlažnou vodou od nečistot a zároveň tím i bylinky osvěžíme. Osušíme a zlehka zarolujeme do papírové utěrky. Tu vložíme do igelitového sáčku a v něm do lednice. Bylinky nám vydrží týden jako čerstvé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Druhou možností je bylinky v celém svazku postavit do sklenice či nádoby do které nalijeme trochu vody tak, aby nebyly ponořené listy. Nádobu poté uzavřeme víčkem nebo překryjeme igelitovým sáčkem a také vložíme do lednice.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Uchovávání v lednici není však vhodné pro bazalku, protože ta je citlivá na chlad. Proto bazalku pouze očistíme, svazek postavíme do nádobky s trochou vody a necháme v pokojové teplotě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Jak uchovat lístky máty, aby byly jako čerstvé. Jsou skvělé do osvěžujících nápojů pro horké dny
Jak správně sbírat a sušit kuchyňské bylinky. Jejich využití je všestranné
Komentáře