Krásné kvítky z obyčejné mrkve? Jak na to snadno a rychle vám poradí naše video
Chcete vyšperkovat salát, obloženou mísu nebo udělat dětem zajímavou zeleninovou oblohu? Vyzkoušejte mrkev ve tvaru krásného kvítku, který potěší oko, chutě i naše zdraví.
Mrkev je oblíbená zelenina k přípravě polévek, hlavních chodů i vláčných moučníků. Je přirozeně sladká a obsahuje mnoho vitaminů, vlákniny a minerálů. Syrová mrkev je ideální zdravá svačinka pro děti i dospělé. A jak z ní vytvořit kvítky?
- Mrkev omyjeme a oloupeme po celé délce.
- Škrabkou mrkev loupeme na jednotlivé plátky.
- Dva plátky mrkve dáme přes sebe a na okraji nožem vytvoříme zářezy.
- První plátek smotáme do ruličky a zamotáme jej do druhého plátku tak, aby zářezy směřovaly nahoru.
- Květinu spíchneme párátkem, aby dobře držela, a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Kam s mrkvovým kvítkem?
Mrkvový kvítek může dozdobit jakýkoliv dětský pokrm od snídaně po večeři. Dospělé strávníky jistě potěší sladká ozdoba v krémové polévce, zeleninovém nebo ovocném salátu či na oblíbeném mrkvovém dortu. Co ozdobí váš kvítek z mrkve?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře