Jak ukládat aromatické potraviny do lednice? Především musíme zamezit šíření jejich vůně. Poradíme, jak na to
Občas potřebujeme do ledničky uložit výrazně aromatické potraviny a v tom případě je potřebujeme vhodným způsobem izolovat od jejich okolí. Je to velmi jednoduché, ani nemusíme kupovat žádné drahé nádobky.
Mezi nejvíce aromatické potraviny, které mají někteří z nás v oblibě, patří olomoucké syrečky a různé zrající sýry. Také česnekové nebo rybičkové pomazánky mají výrazné aroma. Abychom chránili ostatní potraviny v ledničce a zamezili šíření silné "vůně", musíme vše dobře zabalit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak izolovat aromatické potraviny
Aromatickou potravinu (např. oblíbenou česnekovou pomazánku) musíme dobře uzavřít, aby se aroma po lednici nešířilo. Na tom není nic složitého:
- Můžeme použít různé uzavíratelné nádobky, dózy a sáčky. Sáčky stačí uzavřít obyčejnou gumičkou.
- Dobrým a osvědčeným pomocníkem je alobal. Vyplatí se ho mít stále po ruce. Aromatické potraviny do něj jednoduše zabalíme, tím je dobře "izolujeme" od okolí. Pomazánku v misce můžeme alobalem překrýt, nebo do něj rovnou zabalit celou misku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Komentáře