Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné bylinkové máslo krásně voní po bylinkách, jemně se roztírá a chutná prostě báječně. Skvěle se hodí na zapékání, na maso, do pomazánek nebo třeba jen tak na čerstvé pečivo. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak si takové máslo připravit jednoduše a pohodlně i doma.

Už nemusíte kupovat drahé bylinkové máslo v obchodě, protože si ho můžete připravit jednoduše a snadno i doma. K jeho přípravě vám postačí směs bylinek, česnek a máslo, které se nechá změknout na pokojovou teplotu. Hotové bylinkové máslo skvěle dochutí maso, pomazánky, tousty, bagety nebo třeba čerstvý krajíc chleba, který dovede k dokonalosti

Návod na přípravu bylinkového másla

Na přípravu domácího bylinkového másla budete potřebovat změklou kostku másla, čerstvé bylinky a česnek.

  1. Změklé máslo dejte do misky a vyšlehejte metličkou.
  2. Nasekejte bylinky podle chuti, např. pažitku, petržel, medvědí česnek.
  3. Oloupejte česnek a prolisujte ho.
  4. Připravené bylinky a česnek přidejte do vyšlehaného másla, osolte a opepřete.
  5. Na vále si rozložte potravinovou fólii a dejte na ni připravené máslo.
  6. Zabalte, dejte do alobalu a uložte do lednice. 

Jak si rádi vychutnáte tohle skvělé máslo? Preferujete jeho použití na dochucení masa nebo ho máte nejraději jen tak s pečivem? Máme pro vás pár rad a tipů, jak se dá skvěle využít. 

Přejeme dobrou chuť.

Jaké bylinky do másla používáte nejraději? Můžete nám napsat své tipy do komentáře pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více