Jak vyrobit gumové medvídky pro děti z ovoce a agaru? Skvělé želé bonbónky potěší
Které děťátko by nemělo rádo bonbóny, tak proč je nevyrobit z ovocných šťáv bez přidaných látek. Příprava je snadná a rychlá. Stačí nám ovoce či ovocná šťáva a zahušťovací látka agar. Hodit se budou silikonové formičky.
Těchto oblíbených sladkostí si mohou děti dopřát po libosti, jsou totiž vyrobeny z ovocné šťávy a agaru. Na bonbonky je třeba mít silikonovou formu na medvídky či jiná zvířátka. Pokud formu nemáme, tekutinu vylijeme na plech a poslouží nám klasická vykrajovátka.
Mohlo by vás zajímat
Pomerančoví gumoví medvídci
Na medvídky potřebujeme 2 dcl pomerančové šťávy, dvě lžičky agaru, med či jiné sladidlo a citrónovou šťávu podle chuti:
- Vymačkáme si šťávu z pomerančů, nalijeme do malého kastrůlku a pomalu zahříváme. Nyní přidáme sladidlo a citrónovou šťávu. Medvídci po ztuhnutí chutnají trochu jinak, než jak chutná šťáva za tepla, sladidla přidáme proto o něco více. K dochucení se skvěle hodí mátový sirup.
- Jakmile se šťáva zahřeje, přidáme dvě lžičky agaru a pořádně rozmícháme metličkou. Agar houstne již při 35 °C, není proto třeba vařit varem. Pár minut mícháme a poté odstavíme.
- Připravíme si formičky a naplníme je. Tekutina bude vypadat řidší, ale formy nemusíme dávat do lednice, medvídci tuhnou i při pokojové teplotě a do půl hodinky je hotovo. Medvídky si poté vyloupneme z formy do krabičky a skladujeme v lednici.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře