Naléváte do sklenic horkou tekutinu? Vyplatí se použít jednoduchou radu, aby sklo neprasklo
Při nalévání horké tekutiny do sklenice či skleničky hrozí jejich prasknutí. To je velmi nepříjemné a horká voda nás může dokonce opařit, proto se vyplatí dodržovat jednoduchou zásadu.
Nejspíš se nám už někdy stalo, že sklo nápor horké tekutiny nevydrželo. Stačí se ale řídit jednoduchou zásadou, která se osvědčila a zdá se, že spolehlivě funguje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit prasknutí sklenice
Nejlepší je, zvyknout si dodržovat vyzkoušený postup:
- Do sklenice, do které se chystáme nalévat horký nápoj, vložíme nejprve nerezovou lžičku (kovovou). Ochráníme sklenici před prasknutím.
- Nemusí to být jenom lžička, poslouží i jiný kousek příboru.
- A pokud vyplachujeme horkou vodou např. sklenici od medu, i v tomto případě do ní nejprve vložíme velkou lžíci.
- Místo lžičky lze použít také oblázek (kamínek).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 39 minutami
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 21 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Přečtěte si Zobrazit více
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Komentáře